>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кубок Девіса: Україна зберегла місце в Першій групі

У справу втрутилися "тенісні двієчники"

Кубок Девіса: Україна зберегла місце в Першій групі
Илья Марченко
Фото: EPA/UPG

Наша збірна достроково виграла матчеву зустріч за право залишитися у Першій групі Кубка Девіса. Не завадили ні виїзний статус поєдинку, ні наявність у суперника - литовців - представника ТОП-100.

Післея перемони в парній зустрічі Ілля Марченко (117-й у світі) отримав шанс не доводити справу до нервування. І українець, перегравши першу ракетку литовців Рікардаса Беранкіса (74-й), з цим завданням блискуче впорався - 7:5, 6:2, 6:2.

Може здатися, що замість Беранкіса на корті була його тінь, однак, це не так. Так, тільки в другій партії у литовця було два подвійні і один потрійний брейк-поїнти. Втім, жодним з шансів Рікардас скористатися не зміг.

І наша збірна навіть без двох перших ракеток команди - представників ТОП-100 Олександра Долгополова і Сергія Стаховського - святкує перемогу.

Нагадаємо, збірна України вступила в боротьбу з другого раунду, але була бита поляками. Після цього довелося підтверджувати своє право перебувати в Першій групі. І Ілля Марченко з роллю лідера впорався на відмінно. А в парній зустрічі йому підіграв інший "двієчник тенісної праці", - Денис Молчанов, який також не хапає зірок з неба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram