>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: в Україні триває громадянська війна, а "Шахтар" став символом сепаратизму

Містер продовжив контракт з "гірниками"

Луческу: в Україні триває громадянська війна, а "Шахтар" став символом сепаратизму
Фото: EPA/UPG

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про проблеми в країні і ще раз підтвердив, що залишиться у донецькому клубі.

"Ви знаєте, в Україні громадянська війна. Ми вже тривалий час не перебуваємо вдома і майже рік живемо в готелях. Базуємось в лісі біля Києва. Але нам дуже не вистачає нашого найкрасивішого і найсучаснішого стадіону "Донбас Арена". Ми постійно подорожуємо - всі 52 рази в сезоні ми літали на матчі літаком.

У "Шахтарі" багато хто в Україні бачить ворога. Нас називають сепаратистами або терористами. Ми стикаємося зі ставленням, якого не заслужили. Але в таких умовах ми граємо у футбол, намагаємося бути успішними. "Динамо" виграло чемпіонат, але 80 відсотків матчів провело в Києві.

У кінці минулого сезону я продовжив контракт. Я погодився, щоб показати, що мене не хвилюють умови, в яких доведеться працювати.

Я сказав президенту, що буду працювати ще рік. Не виїду, як це зробив Хуанде Рамос через всі ці події. Тут справа не в професіоналізмі, а в характері. Втекти було дуже просто.

Сміюся з тих, хто пише, що я не поїхав через землю в Донецьку. Яка земля? Про це пишуть у Румунії і Туреччині, але в Україні не продають землю іноземцям. Це відверта брехня", - розповів Луческу в інтерв'ю Fanatiк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram