>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фінал "Барса" - "Юве" в цифрах

За кількістю перемог у ЛЧ каталонці наздогнали "Ліверпуль" і "Баварію". Більше тріумфів тільки у "Реалу" - 10

Фінал "Барса" - "Юве" в цифрах
Фото: EPA/UPG

"Барселона" стала першою європейською командою, яка виграла требл (чемпіонат, Кубок і Лігу чемпіонів) двічі. По одному разу це вдавалося "Селтіку" (1967), "Аяксу" (1972), ПСВ (1988), "Манчестер Юнайтед" (1999), "Інтеру" (2010) і "Баварії" (2013).

За кількістю перемог у Лізі чемпіонів (5) "Барселона" зрівнялася з "Баварією" і "Ліверпулем".

У плей-оф "Барселона" обіграла чемпіонів чотирьох країн з топ-5: Англії ("Манчестер Сіті" в 1/8 фіналу), Франції ("ПСЖ" у чвертьфіналі), Німеччини ("Баварію" в 1/2) та Італії ("Ювентус"). Таке раніше вдавалося лише "Інтеру" в 1964 році.

Іньєста, Хаві і Мессі вчетверте виграли Лігу чемпіонів у складі "Барселони". Для Жерара Піке це також четверта перемога в ЛЧ, але перша була у складі "МЮ".

Гол Івана Ракитича, забитий на 4-й хвилині, став четвертим за швидкістю в історії фіналів Ліги чемпіонів (на першій хвилині забивали Паоло Мальдіні і Енріке Матеос, на третій - Гаїска Мендьєта).

Також Ракитич став першим футболістом, який за два роки виграв Кубок УЄФА (або Лігу Європи) і Лігу чемпіонів у складі різних клубів. Торік хорват виграв ЛЄ у складі "Севільї".

Андрес Іньєста став першим, хто зробив гольові передачі в трьох фіналах Ліги чемпіонів.

Перед першим голом "Барселона" зробила 16 передач.

Томас Вермален провів за "Барселону" один матч, але все одно став володарем трьох трофеїв.

"Барселона" - перша команда, два гравці якої забили 10 або більше голів в одній Лізі чемпіонів. Це Мессі і Неймар (в обох - по 10 голів).

Неймар забив у всіх чвертьфіналах, півфіналах і у фіналі. Це повторення рекорду Жозе Агуаша ("Бенфіка", 1961).

Продовжилася містична серія Хосепа Гвардіоли: у Лізі чемпіонів перемагає або його команда, або та, що обіграла його в плей-оф. Так було з "Інтером" у 2010-му, "Челсі" в 2012-му, "Реалом" у 2014-му і "Барселоною" сьогодні.

"Ювентус" 6-й раз програв у фіналі Ліги чемпіонів - більше, ніж хтось іще.

Евра став першим футболістом, який програв у чотирьох фіналах Ліги чемпіонів (2004, 2009, 2011 і 2015). Він грав за "Монако", "Манчестер Юнайтед" і "Ювентус".

Альваро Мората став першим іспанцем, який забив в обох півфіналах і у фіналі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram