>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Звернення ФТУ: ми нічого не в силах змінити, але матч бельгійцям не віддамо!

Наша федерація тенісу написала патріотичне звернення до всіх земляків-українців

Звернення ФТУ: ми нічого не в силах змінити, але матч бельгійцям не віддамо!

Федерація тенісу України висловила глибоке розчарування рішенням Ради директорів ITF про заборону проведення в Києві матчу Кубка Девіса з Бельгією.

Цитуємо текст звернення без скорочень, бо так ФТУ ще ніколи не висловлювалася:

"Ми не бачимо жодних об'єктивних причин для такого рішення. Ситуація в Києві, де планували зустріч між нашою Національної збірної та командою Бельгії, зараз є безпечною, наскільки це взагалі можливо в сьогоднішніх умовах. Можливо дійсно існує небезпека ворожого вторгнення з боку Росії, але так само не можна бути впевненим у безпеці країн-членів НАТО. Адже попереджали кремлівські ЗМІ, що армія Росії готова "перетворити на радіоактивний попіл" США і Європу. Зараз весь цивілізований світ не може почувати себе спокійно.

Повторюємо - ми розчаровані. Ми готові сперечатися, але, на жаль, не в змозі щось змінити. Рада директорів ITF - це остаточна інстанція, рішення якої скасувати неможливо. І це об'єктивний факт. Матч, який мав стати святом для всіх українських уболівальників, для всіх, хто є справжнім патріотом своєї держави, не проведуть в Україні. Нам це заборонили! ФТУ, звичайно, оскаржуватиме це рішення. Ми зробимо все можливе, щоб довести нашу здатність приймати вдома будь-які спортивні події. Але все це стосуватиметься наступних змагань. Двобій із Бельгією ми змушені провести за межами України.

Де саме? У Федерації є час до 19 серпня, щоб визначитися з ареною, на якій пройде матч. Саме зараз ми проводимо консультації з гравцями, капітаном, тренерами, визначаємося з можливими варіантами... Ми докладемо максимальних зусиль, щоб матч пройшов на нейтральному полі. Так, це призведе до значних фінансових витрат ФТУ, адже разом із втратою домашнього майданчика ми залишилися і без місцевої спонсорської підтримки. А за регламентом ITF за умови вибору нейтрального поля саме ФТУ має нести всі витрати. Але справа навіть не в грошах, хоча, як всі розуміють, наразі це також велика проблема. Впораємося! Нехай буде важко, але віддавати проведення матчу бельгійцям, які виберуть незручне для нас покриття, ми НЕ БУДЕМО! Не для того наші хлопці віддавали своє здоров'я у попередніх двобоях, які дозволили нам дістатися плей-оф Світової групи, щоб зараз втратити унікальний шанс дістатися елітного дивізіону!

Україна зараз переживає найгірші часи у своїй новітній історії. Нам, на жаль, не звикати до перешкод і негараздів. Ми все подолаємо! Абсолютно все! Ми - українці, патріоти! Ми впораємося! І цей матч Кубка Девіса стане лише додатковим випробуванням нашого характеру. Тепер ми, як ніколи, зобов'язані на корті довести свою перевагу над суперником. Над тим суперником, який скористався можливістю максимально ускладнити нам життя.

У нас з'явилася додаткова мотивація. Відступати не будемо. Гравці налаштовані віддати всі сили боротьбі. Ми переможемо! Інакше бути не може! Україна понад усе!

ФТУ обіцяє, що докладе максимальних зусиль не тільки для того, щоб забезпечити переможний результат, але і зробить все, щоб надати можливість всім уболівальникам спостерігати за розвитком подій в цьому принциповому двобої з суперником, який вже двічі до цього перемагав нас".

Від редакції додамо, що на кону - перший для нашої збірної вихід до Світової групи Кубка Девіса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram