>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сніг для Сочі підготують заздалегідь

Олімпіада в Сочі буде унікальною.

Сніг для Сочі підготують заздалегідь
Фото: EPA/UPG

Сніг для зимових Олімпійських ігор-2014 в Сочі буде виготовлено і підготовлено заздалегідь. Про це в інтерв'ю телеканалу Russia Today повідомив голова координаційної комісії Міжнародного олімпійського комітету Жан-Клод Кіллі.

"Скрізь, де можна, сніг буде виготовлено і подготовлено заздалегідь. Зараз сніг можна зберігати хоч все літо, а потім використовувати, коли потрібно, - наприклад, для стрибків із трампліна. Уроки з Ванкуверської олімпіади винести, звичайно, потрібно. Потрібно запастися снігом, тим більше, що змагання зі стрибків з трампліну та двоборства будуть проходити на не дуже великій висоті. Сніг буде виготовлено заздалегідь і він використовуватиметься в міру необхідності", - заявив він.

Говорячи про особливості Сочі як місця проведення Олімпійських ігор, Кіллі підкреслив, що "там, де пройде хокейний турнір, ростуть пальми, а всього в 25 хвилинах їзди на поїзді знаходяться прекрасні гірськолижні курорти - Роза Хутір, хребет Псехако, "Карусель".

"Це справді унікальне місце на півдні Росії. Це приблизно як Ніцца у Франції. Вранці можна кататися на лижах, а ввечері - купатися в морі, проїхавши всього годину на машині. Дуже скоро весь світ дізнається про Сочі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram