ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський: Росія прагне стягнути до Курської області до 70 000 військових

Вона вже перекинула туди близько 40 000 осіб. 

Зеленський: Росія прагне стягнути до Курської області до 70 000 військових
Президент Володимир Зеленський
Фото: Соня Кошкіна

Росія збирається підтягнути до зони боїв у Курській області від 60 до 70 тисяч військових. Зараз вона стягнула туди близько 40 000, повідомив у межах YES президент Володимир Зеленський

Для цього вона перекинула окупантів з Харківського і Запорізького напрямків, а також інших напрямків на півночі, де готувалися до нового просування. За розвідувальними даними, так звані буферні зони росіяни хотіли створити в Сумській області, а також захопити Харків. 

"Всюди, від сходу до півночі нашої держави, готувались плани щодо створення буферних зон, а при тому чи іншому бойовому успіху вони хотіли захоплювати центри цих регіонів", – розповів президент. 

Зараз Росія хоче провести в Курській області швидкий прорив та витіснити звідти українську армію. 

Наслідком курської операції для України стала зупинка ворога в Харківській області. Також окупанти уповільнилися в Донецькій області, але ситуація там все ще напружена. Хоча до початку курської операції застосування ворогом снарядів був один до 12, а сьогодні – один до 2,5.

"Нам потрібно більше ніж у росіян, якщо ми хочемо зупинити і відновлювати наше положення", – сказав він. 

  • 6 серпня Україна розпочала наступ на Курську область, який мав декілька цілей. Серед них – убезпечення цивільних Сумської області, яких ворог постійно обстрілював, а також відволікання сил ворога від східного і північного напрямків.
  • За час операції Сили оборони взяли під контроль понад 1000 квадратних кілометрів площі. 
  • 12 вересня Зеленський підтвердив, що Росія почала в Курській області контрнаступ. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram