ГоловнаСуспільствоЖиття

Начальник МВА: росіяни практично вщент знищили Вовчанськ

Наразі у Вовчанській громаді лишається близько 2,5 тис. людей. 

Начальник МВА: росіяни практично вщент знищили Вовчанськ
Вовчанськ з висоти пташиного польоту
Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Місто Вовчанськ на Харківщині зруйноване практично вщент, на південних відносно безпечних околицях міста періодично з’являються 10–20 місцевих мешканців. 

Про це в ефірі "Суспільне Новини" розповів начальник Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі.

"Деякі і люди залишаються, які відмовлялись виїжджати. Насамперед ці люди знаходяться в південній частині міста на окраїнах – там, де більш-менш безпечно і там, де їх захищають наші Збройні Сили. Але це невелика кількість – 10–20 осіб, які проживають або не проживають постійно, але навідуються", – повідомив він.

Місто Вовчанськ і сусідні прикордонні села Вовчі Хутори, Тихе, Волохівка найбільше потерпають від ворожих обстрілів. Через постійні обстріли вони знищені майже на 90%.

Більшість мешканців Вовчанської громади евакуювали, наразі в її населених пунктах поза містом Вовчанськ лишається близько 2,5 тис. людей. Також триває обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей.

"На сьогодні по всій території Вовчанської громади діє наказ щодо примусової евакуації дітей з усієї території громади. В минулому році ми евакуювали 100% мешканців і дітей міста Вовчанська. Зараз іде евакуація з усієї території громади", – додав начальник МВА.

Ті близько 2,5 тис. мешканців, які лишились у населених пунктах Вовчанської громади, забезпечені, завдяки органам влади благодійним організаціям, фондам та волонтерам, продуктами харчування, засобами гігієни, питною водою.

Також, Гамбарашвілі додає, що частина людей відмовляється виїжджати через прив’язаність до своїх домівок і господарства. Більшість з тих, хто погодилися виїхати, лишаються у Харкові та інших населених пунктах Харківської області.

  • На Харківському напрямку ворог продовжує наступальні дії, загалом за минулу добу відбулося сім бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Липці. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram