ГоловнаСуспільствоВійна

Ворог атакував Київ. Є падіння уламків у різних районах, пошкоджено станцію метро

По столиці росіяни вдарили ракетами.

Ворог атакував Київ. Є падіння уламків у різних районах, пошкоджено станцію метро
Наслідки атаки в Києві
Фото: ДСНС України в Telegram

Російська армія під ранок 2 вересня влаштувала чергову масовану атаку. Вибухи пролунали в Києві і Харкові, повідомила місцева влада. 

На столицю ворог випустив ракети. Є виклики в декілька районів, повідомив мер міста Віталій Кличко.

Внаслідок ракетного удару зафіксовано падіння уламків в Голосіївському, Святошинському та Шевченківському районах, повідомив у Telegram начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. Також зафіксовано падіння уламків у Подільскому, Деснянському, Оболонському, Дніпровському та Солом’янському районах – там без наслідків. 

"Внаслідок ракетної атаки перед початком нового навчального року, в столиці пошкоджені вікна в двох школах. У Шевченківському та Святошинському районах. Комунальники оперативно ліквідовують пошкодження. Навчальний процес у цих школах розпочався", – повідомив мер. 

До медиків за допомогою звернулися уже троє дорослих, двох з них госпіталізували.

"32-річного чоловіка та 19-річну дівчину з пораненнями госпіталізували до лікарні, ще одній постраждалий, 24-річній місцевій мешканці, надали допомогу на місці", – повідомили в МВС

У Святошинському районі на одному з місць падіння уламків горіли чотири автомобілі, наразі пожежу ліквідували. Крім того,в Святошинському районі сталася пожежа у двоповерховій нежитловій будівлі на площі 700 квадратних метрів. Пошкоджено МАФи поблизу станції метро "Святошин" та вікна будівлі станції метрополітену. Станція працює.

У Голосіївському районі пошкоджений корпус котельні. Пожежу ліквідували.

У Шевченківському районі сталося загоряння на території одного з підприємств. Горіло 600 кв. метрів. Триває розбір конструкцій.

"Сьогодні вранці внаслідок чергового масованого ракетного удару російських варварів по Києву суттєвих руйнувань завдано будівлі Ісламського культурного центру Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим (мечеть на Нивках). Будівлі Ісламського центру, особливо розташованої в ньому мечеті, буде потрібно ремонт", – повідомив голова меджлісу кримсько-татараського народу Рефат Чубаров.

Наслідки атаки
Фото: ДСНС України в Telegram
Наслідки атаки

У Києві зафіксовано падіння уламків у різних районах
Фото: ДСНС України в Telegram
У Києві зафіксовано падіння уламків у різних районах

За інформацією Попка, удар був комбінованим.

"Крилаті ракети, (потенційно Х-101) найпевніше, були випущені близько третьої ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району саратовської обл., рф. На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М. До цього всього ще додався один ударний БпЛА. Силами та засобами протиповітряної оборони в повітряному просторі столиці було знищено понад десяток крилатих ракет та близько десятка – балістичних та ударний безпілотник! Неймовірно велика кількість балістичних ракет одночасно!" – написав він.

Фото: ДСНС

Фото: Нацполіція

Фото: нацполіція

Фото: КМВА

Майже одночасно з атакою на столицю про вибух у Харкові мер Ігор Терехов повідомив о 5:31.

"Знову у Харкові було чутно вибух. У місті чи на його околицях - зʼясовуємо", – сказав він. 

Ця атака вже не перша для міста за ніч – після опівночі росіяни вдарили по ньому "шахедами". Було пошкоджено будинки та іншу цивільну інфраструктуру, писав голова ОВА Олег Синєгубов у Telegram. 

"В Індустріальному районі від удару ракетою (тип встановлюється) є загоряння у садовому товаристві. Щодо жертв та постраждалих - наразі інформація не надходила", – уточнив згодом Терехов. 

Станом на 5:40 на Київ, за даними Повітряних сил, летіла остання з випущених зараз група крилатих ракет.

  • У п'ятницю росіяни вбили у Харкові шістьох людей, 97 поранили.
  • 1 вересня ворог поранив у місті 47 людей.
  • Київ минулого тижня зазнав одразу декількох атак. Було падіння уламків у різних районах. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram