ГоловнаСуспільствоВійна

​Захисники Торецька розповіли, що відбувається в місті, і як росіяни спопеляють його КАБами

Попри постійну небезпеку, у місті досі залишаються цивільні. Вони переважно ховаються у підвалах, але є й такі, що наводять росіян на українські позиції. 

​Захисники Торецька розповіли, що відбувається в місті, і як росіяни спопеляють його КАБами
Фото: Український свідок

Місто Торецьк – важлива логістична розв’язка, яка веде на Костянтинівку. Тому росіяни безперервно нищать його КАБами, перетворюючи колись тихе шахтарське містечко на попіл. 

Що відбувається у Торецьку зараз, журналістам "Українського Свідка" розповіли бійці 32 ОМБр.

Цивільних тут майже не залишилося, адже росіяни безперервно обстрілюють населений пункт КАБами. Наслідки від прильотів можна побачити на відео.

Торецьк
Фото: Український свідок
Торецьк

"Російські літаки відпрацьовують накатами. Що це означає? Один скинув КАБ і полетів, за ним наступний. І так протягом сорока хвилин. І ми все це «ловимо». Окупанти стирають місто. Інакше вони зайти сюди не зможуть. Їм простіше складати квартал за кварталом, як у Сталінграді",  – розповідає військовослужбовець 32 ОМБр "Саймон".

Попри постійну небезпеку, у місті досі залишаються цивільні. Вони переважно ховаються у підвалах. Але є і такі, що наводять росіян на українські позиції. 

"Росіяни заходять у будинок, виходять звідти з бабусею чи дідусем. І ті ледь не за руку ведуть їх, показують, де сидять наші хлопці. Не виключаю, що це робиться під дулом автомата. Потім противник наводить міномет або артилерію на наші позиції", – розповідає “Саймон”. 

"Навіщо росіянам Торецьк? Це важлива логістична розв’язка, яка веде до Костянтинівки, – пояснює військовослужбовець.

"Як утримати місто? У нас проблема як у всіх: КАБи. За тиждень росіяни можуть випускати до 800 керованих авіабомб по території України. Щоб вирішити цю проблему, нам потрібні F-16. Чекаємо на них, з літаками стане легше".

Як повідомлялося, протягом минулого тижня рятувальники евакуювали з Торецької громади 63 людини. Серед них – вісім маломобільних людей та двоє поранених. 

Торецьк – прифронтове місто, на яке наступає російська армія. Ворог систематично завдає ударів по цивільних будинках. Гаряча лінія ОВА щодо евакуації та розміщення в більш безпечних областях України – 098-890-33-18 та 066-285-62-90.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram