ГоловнаСуспільствоВійна

Росія випустила ракети на Київ. Уламки пошкодили багатоповерхівку (оновлення)

В Оболонський район столиці виїхали екстрені служби.

Росія випустила ракети на Київ. Уламки пошкодили багатоповерхівку (оновлення)
Пошкоджена багатоповерхівка у Києві внаслідок російського обстрілу 30 червня 2024 року

Увечері 30 червня Повітряні сили ЗСУ попередили про ракетну небезпеку для Києва та області. Постраждали шестеро людей.

Ракети прямували на південний схід від Чернігова на столицю, згодом ПС заявили про рух ворожих повітряних цілей через Бровари і попередили про небезпеку Вишгород.

Міський голова Києва Віталій Кличко опісля повідомив, що в області працюють сили протиповітряної оборони. А тоді заявив про те, що був виклик екстрених служб  в Оболонський район столиці. 

Пошкоджена багатоповерхівка у Києві після ракетної атаки РФ 30 червня 2024 року
Пошкоджена багатоповерхівка у Києві після ракетної атаки РФ 30 червня 2024 року

Наслідки російського обстрілу
Наслідки російського обстрілу

"Всі підрозділи прямують на місце! Подробиці згодом", – додав міський голова.

Начальник міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що унаслідок ракетного удару зафіксовано падіння уламків в Оболонському районі. 

"За попередніми даними, є пошкодження багатоповерхового житлового будинку.  Інформація щодо можливих руйнувань та потерпілих уточнюється. На місце слідують підрозділи ДСНС", – додав очільник військової адміністрації.

Кличко зазначив, що уламки впали на житловий будинок і сталося загоряння на 8 та 9 поверхах. У КМВА уточнили, що загорівся балкон на одному з поверхів.

Після 23 години мер міста повідомив, що по медичну допомогу звернувся шостий постраждалий.

"За інформацією столичних медиків, у будинку на Оболоні, куди влучили уламки ракети, шестеро постраждалих – 4 жінки, дівчинка 11 років та один чоловік. Одну літню жінку госпіталізували. Всім іншим – надали допомогу на місці. Всі постраждалі – з гострою реакцією на стрес", – сказав він.

Оновлення 21.54. Наразі до медиків звернулися пʼятеро потерпілих жінок. За словами Віталія Кличка у них гостра реакція на стрес. "Одну літню жінку госпіталізували, іншим надають допомогу на місці", – додав міський голова.

Оновлення 20.34. Кличко заявив, що наразі двом постраждалим жінкам з будинку медики надають допомогу на місці. У потерпілих – гостра реакція на стрес. 

"У 14-ти поверховому будинку часткова руйнація балконів на двох поверхах. Також загроза руйнації балкону ще на одному з поверхів. Пожежу в будинку локалізовано. Рятувальники продовжують перевіряти квартири", – додав міський голова Києва.

Оболонський район Києва після атаки РФ 30 червня. Робота поліції
Оболонський район Києва після атаки РФ 30 червня. Робота поліції

КМВА оприлюднила подробиці ворожої атаки. Ракетний удар зафіксували близько 19.30. За попередніми даними Повітряних сил, Росія, ймовірно, застосувала крилаті ракети. Вони перетнули Чернігівщину і прямували на Київ з північно-східного напрямку. Сили і засоби ППО ворожі повітряні цілі знищили. Тип та кількість ракет у підсумкових звітах оприлюднять військові.

Робота рятувальників
Робота рятувальників

Робота рятувальників
Робота рятувальників

ДСНС повідомила про те, станом на 20:30 ліквідували пожежу балконів на сьомому та восьмому поверхах і вивели на безпечну відстань десять людей.

"Сталася часткова руйнація балконів на 6 та 7 поверхах. Також існує загроза руйнації балкону на 8 поверсі багатоповерхівки", – додали рятувальники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram