ГоловнаСуспільствоВійна

У Криму сталася пожежа на мисі Чауда, звідки росіяни запускали "Шахеди" по Україні

Тут розташований військовий полігон армії РФ.

У Криму сталася пожежа на мисі Чауда, звідки росіяни запускали "Шахеди" по Україні
Крим, мис Чауда
Фото: "Радіо Свобода"

В тимчасово окупованому Криму сталася пожежа на мисі Чауда, звідки росіяни запускали "Шахеди" по Україні.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на супутникові знімки.

На супутниковому знімку, зробленому вранці в понеділок, видно пожежу на мисі Чауда. Тут розташований військовий полігон армії РФ.

Що стало причиною пожежі, невідомо: про ракетні атаки чи атаки безпілотників на цей район Криму останніми днями не повідомлялося.

Телеграм-канал "Кримський вітер" повідомляв, що на мисі Чауда пролунав вибух, після чого над ним почав здійматися дим. За даними джерел каналу, на мисі вибухнув боєкомплект. Російська влада вибух не коментувала.

  • Вранці 23 червня місцеві та російські телеграм-канали повідомляли про гучні звуки, схожі на вибухи і роботу ППО в районі Севастополя, а також Євпаторії та Сак. При цьому під час атаки сигнал про повітряну тривогу в місті не вмикався, а на пляжах було багато сімей із дітьми. Пізніше окупаційний “голова” Севастополя Михайло Развожаєв повідомив про загиблих і постраждалих. Серед жертв – донька заступника міського голови Магадана.
  • Міноборони РФ визнало, що падіння уламків було спричинено роботою російської ППО по ракеті, що пролітала. Як стверджують у російському відомстві, під час атаки на місто використовувалася ракета ATACMS. 
  • Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук прокоментував вибухи в окупованому Севастополі 23 червня, внаслідок яких, за твердженням окупантів, загинули щонайменше чотири особи. Він наголосив, що ЗСУ не застосовують зброю для ударів по населенню чи цивільній інфраструктурі.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram