ГоловнаСуспільствоВійна

Міністерка фінансів США закликала німецьких банкірів пильніше дотримуватися санкцій проти РФ

Росія відчайдушно намагається отримати життєво важливі товари з країн із розвиненою економікою, таких як Німеччина та США, заявила Єллен.

Міністерка фінансів США закликала німецьких банкірів пильніше дотримуватися санкцій проти РФ
Фото: EPA/UPG

Міністерка фінансів США Джанет Єллен закликала керівників німецьких банків активізувати зусилля щодо дотримання санкцій проти Росії.

Як повідомляє The Guardian, вона зустрічається з банкірами у Франкфурті.

Міністерка зазначила на початку зустрічі, що Росія продовжує закуповувати “чутливі” товари та розширювати свої можливості з виробництва цих товарів у країні. 

“Ми повинні зберігати пильність і бути більш амбітними”, ‒ наголосила Єллен.

“Я закликаю всі установи тут вжити суворіших заходів щодо дотримання вимог та посилити увагу до спроб Росії ухилитися від… (санкцій, - ред.). Росія відчайдушно намагається отримати життєво важливі товари з країн із розвиненою економікою, таких як Німеччина та США”, ‒ додала вона.

Єллен підкреслила, що Захід повинен зберігати пильність, щоб не допустити, аби “Кремль забезпечував свою оборонно-промислову базу та отримував доступ до наших фінансових систем”.

Урядовиця підкреслила, що найбільш тривожні дії Росії щодо ухилення від санкцій відбуваються через Китай, Об'єднані Арабські Емірати та Туреччину.

  • Раніше Єллен закликала Європу і Сполучені Штати розблокувати заморожені активи РФ для допомоги Україні. Міністерка вважає, що підтримка України західними країнами має важливе значення для опору Києва, а також для безпеки демократичних країн.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram