ГоловнаСуспільствоВійна

Російські кораблі знаходяться в зоні можливого ураження Силами оборони, — Гуменюк

Росії не вдалося сховати залишки свого флоту від Сил оборони.

Російські кораблі знаходяться в зоні можливого ураження Силами оборони, — Гуменюк
Фото: defence-ua.com

Попри те, що Росія намагається приховувати своє корабельне угрупування, судна досі знаходяться в зоні можливого ураження Силами оборони України.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Нам необхідно спланувати бойову роботу таким чином, щоб вона була максимально результативною. Тому що ми розуміємо, що вони будуть захищатися, вони мають для цього можливості, в тому числі протиповітряну оборону, і намагаються облаштувати додаткові загородження, які мають захистити їх від морських дронів", – пояснила Наталя Гуменюк.

Речниця додає, що навіть під час короткотермінового патрулювання в Чорному морі, ворожі кораблі не виходять дуже далеко, а тільки контролюють цілісність і розташування бонових загороджень, які облаштували при вході в бухту.

  • Cили оборони півдня України підсумували втрати Чорноморського флоту Росії за березень. Зокрема, у березні затонув російський сторожовий корабель "Сергей Котов", а також пошкоджені великі десантні кораблі "Костянтин Ольшанський", "Ямал", "Азов" та розвідувальний корабель "Іван Хурс".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram