ГоловнаСуспільствоВійна

Україна вживає заходів на випадок нового ймовірного наступу на Харків, – Сирський

Триває великий комплекс робіт із фортифікаційного обладнання.

Україна вживає заходів на випадок нового наступу росіян у Харківській області. Про це головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив Укрінформу.

Наразі триває великий комплекс робіт із фортифікаційного обладнання. Встановлюють комплексну систему загороджень і проводять планування застосування військ у разі таких дій. 

"Ми не можемо ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, тому вживаємо всіх заходів для адекватного реагування на таку ймовірність", – сказав він.

Сирський нагадав, що раніше саме в Харківській області російський фронт "обвалився". 

"Ми вже маємо досвід бойових дій у Харківській області, нам вдалося «прорахувати» противника та звільнити значну частину Харківщини. Саме тоді відбувся масштабний обвал російського фронту. Якщо росіяни рушать туди знову, Харків стане для них фатальним містом", – вважає головком. 

Він зауважив, що кожна військова операція по-своєму унікальна, тому скористатися її умовною калькою у наступній ситуації на фронті не вдасться. 

  • Станом на початок березня Росія сконцентрувала близько 120 000 окупантів на Лимано-Куп'янському напрямку. Росіяни прагнуть захопити Куп'янськ Харківської області, який є важливим населеним пунктом з логістичної точки зору. 
  • Харків часто зазнавав російських ударів, але в попередні тижні вони посилилися ще більше. 27 березня росіяни вдарили по місту своїм новим озброєнням. Влучили в будинки. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram