ГоловнаСуспільствоВійна

Внаслідок обстрілів багатоповерхівок у Харкові є загиблий і поранені, зокрема діти (оновлено)

Ворог вперше вдарив по Харкову УМПБ Д-30.

Внаслідок обстрілів багатоповерхівок у Харкові є загиблий і поранені, зокрема діти (оновлено)
Звернення Терехова до містян 22 березня
Фото: ДСНС України

Вдень середи російська армія завдала чергового удару по Харкову. У вечірньому зверненні президент повідомив про 19 поранених. Станом на 18 годину було відомо про 18 поранених, повідомили в Офісі генерального прокурора. Одна людина загинула.

Серед тих, хто був травмований, четверо дітей. Їм – від трьох місяців до 13 років.

"Пошкоджено низку багатоповерхівок, медичні установи, автомобілі, школа, дитячий садок та інші обʼєкти цивільної інфраструктури. За попередніми даними, ворог вдарив двома УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см). Це перший випадок, коли збройні сили рф вдарили таким видом боєприпасу по місту. Боєприпаси випустили з літака", – сказали в Офісі генпрокурора.

Фото: Сергій Болвінов

За інформацією начальника Слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. Це УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250.  Відомо про два влучання: перше влучання по загальноосвітній школі, друге прямо посеред житлових будинків.

"Авіацію для удару по житлових кварталах Харкова росіяни не використовували вже два роки. Ці два удари стали першими за цей час", – заявив Болвінов.

За даними "Суспільного", влучання сталося на дитячому майданчику між двома багатоповерхівками у Шевченківському районі. 

Вибуховою хвилею обірвало фасади та балкони щонайменше у двох будинках. Поблизу одного з під'їздів – тіло загиблої людини. 

Інформація оновлюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram