ГоловнаСуспільствоВійна

Терехов пропонує перейменувати вулицю Пушкіна у Харкові

Мер Харкова змінив думку після російських ударів по Харкову і загибелі мешканців.

Терехов пропонує перейменувати вулицю Пушкіна у Харкові
Мер Харкова Ігор Терехов
Фото: скрін відео

Перейменувати вулицю Пушкіна на честь Григорія Сковороди запропонував мер Харкова Ігор Терехов.

“До вчорашнього дня я не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської. Я, як і багато харків'ян, завжди відчував, що Пушкін – це не про сучасну Росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди”, – написав Терехов.

Втім, зазначив він, після російських ударів по Харкову, після того як росіяни забрали життя невинних і перетворив будинки на руїни, “ми бачимо реальну ціну таких рішень”. 

Терехов наголосив, що через біль, який, на його думку, Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни, не можна залишити все, як є.

  • Влітку 2022 року Терехов повідомив, що у Харкові планують змінити близько 400 назв, які пов’язані з Росією. Але це не стосувалося вулиці Пушкіна та станції метро імені Пушкіна. 
  • “У чому винен Пушкін, що народився Путін? Тим більше Пушкін – всесвітньо відомий поет, так само як і Лермонтов. Є й інші видатні поети, письменники, художники. Не треба усіх під один гребінець... Ми вчилися на чудових поемах Пушкіна і Лермонтова. І Пушкінська залишиться Пушкінською. У нас є вулиця Пушкінська, у нас є станція метро імені Пушкіна. Це нехай залишається”, – сказав тоді Ігор Терехов.
  • Харків зазнавав російських ударів із першого дня масштабного вторгнення. Росіяни били по мирних харків'янах і їхніх будинках. Лише після трьох обстрілів 23 січня, один із яких убив 10 містян, Терехов вирішив відмовитися від вулиці "всесвітньо відомого поета" Пушкіна. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram