ГоловнаСуспільствоВійна

Повітряні сили не можуть підтвердити збиття "шахеда" на реактивному двигуні: такого дрона не знаходили

Росіяни почали перефарбовувати в чорний дрони зі звичайними двигунами після того, як реактивний чорний Shahed презентував Іран. 

Повітряні сили не можуть підтвердити збиття "шахеда" на реактивному двигуні: такого дрона не знаходили
Фото: скріншот

Повітряні сили поки не можуть підтвердити збиття ударного безпілотника Shahed із реактивним двигуном. 

Такого безпілотника не знаходили. Про це речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив у ефірі телемарафону. 

"Як ми можемо підтвердити, якщо ми його не знаходимо? Хто знайшов – хай підтверджує, показує, розповідає", – сказав він.

Раніше Іран показував Shahed чорного кольору з реактивним двигуном, після чого звичайні "шахеди" почали перефарбовувати в чорний колір.

"Якщо дивитися на загрозу цього (реактивного двигуна – Ред.), це просто виходить така міні-крилата ракета. Запас бойової частини не може бути великий у такому «шахеді», тому що реактивний двигун сам по собі має споживати багато пального. Корисне навантаження на цей «шахед» буде суттєво зменшена. Бойова частина буде невелика, швидкість буде, звичайно, збільшена", – пояснив речник Повітряних сил. 

  • Чорні "шахеди" росіяни вперше використали в Україні через декілька днів після презентації дронів на реактивному двигуні в Ірані – 25 листопада. Але двигун у них був звичайний.
  • 8 січня військовий експерт у галузі зв’язку, РЕР та РЕБ Сергій "Флеш" на своєму каналі в Telegram заявив, що в Україні збили Shahed саме на реактивному двигуні. Він продовжив на цьому наполягати і після коментаря Ігната.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram