ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти використовують ЗАЕС як вогневу позицію для обстрілів українських територій

Російська армія розмістила РСЗВ неподалік Запорізької АЕС.

Окупанти використовують ЗАЕС як вогневу позицію для обстрілів українських територій
Фото: gur.gov.ua

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії, які перебувають на Запорізькій АЕС, стверджують, що російська армія використовує ЗАЕС як вогневу позицію для розміщення РСЗВ та обстрілів українських територій. Про це йдеться у повідомленні Енергоатому.

Представники МАГАТЕ почули характерні звуки, схожі на виліт некерованих ракет з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Хоча через хмари команда МАГАТЕ не помітила реактивних снарядів, характерний звук вказував на те, що вони були випущені з РСЗВ неподалік ЗАЕС.

«Сьогоднішні події вкотре яскраво демонструють вкрай крихку ситуацію з ядерною безпекою та захищеністю на Запорізькій атомній електростанції, — заявив Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. — Найбільша в Європі атомна електростанція, розташована на лінії фронту, продовжує стикатися з багатьма потенційними загрозами внаслідок цієї війни».

Нагадаємо, окупанти на Запорізькій АЕС використовують мастило, яке зрештою може призвести до ядерної та радіаційної аварії. Також, вони не дотримуються низки технологічних вимог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram