ГоловнаСуспільствоВійна

Росія почала застосовувати хімічну зброю на Куп’янському напрямку

Дві доби українські військові відчувають на собі заборонену зброю.

Росія почала застосовувати хімічну зброю на Куп’янському напрямку
Фото: 95 окрема десантно-штурмова бригада Збройнi Сили України

Щоб захопити важливу для росіян залізничну розв'язку Куп'янськ-Вузловий, армія ворога почалася застосовувати на Куп'янському напрямку заборонену хімічну зброю. Про це в ефірі телемарафону заявив командир підрозділу розвідки ЗСУ Денис Ярославський.

"Ворог використовує артилерію дуже потужно. І почав від учорашнього вечора використовувати засоби масового ураження, такі як гази. Тобто, дихання у бійців затрудняється, опіки, запаморочення – ми це відчуваємо і бачимо. Другу добу ворог використовує, систематично нам оголошує, коли він зробив постріли забороненою зброєю. Ми розуміємо, що це почалося", – розповідає офіцер.

Він зазначає, що все, що росіяни кажуть, що не можна використовувати – вони використовують. На Бахмутському напрямку ворог використовує фосфор, на Куп'янському – хімічну зброю. 

Також, офіцер додає, що це вже не перший раз, коли спостерігається застосування російськими окупантами хімічної зброї. Вперше українські військові стикнулися з хімічною зброєю в Гостомелі.

"Коли наш підрозділ зайшов в ангар, де був літак «Мрія», ми там отруїлися, бо перебували більше трьох годин. Було дуже багато госпіталізованих бійців, тоді ми це вперше відчули", – зауважив Ярославський.

Офіцер впевнений, що на Куп’янському напрямку росіяни намагаються захопити важливу для них залізничну розв’язку Куп’янськ-Вузловий.

"Їм потрібен Куп’янськ-Вузловий. Я вважаю, що вони намагаються зараз штурмувати весь напрямок. Звісно, Авдіївка зараз для них в пріоритеті. Там вони будуть лягати кістьми, але будуть намагатись якось Авдіївку взяти. А наш напрямок, куди ми передислоковані – це Куп’янськ-Вузловий – їх пріоритетна точка", – додає командир.

За словами Ярославського, росіяни все ще використовують 80% свого логістичного шляху саме залізницею, тому їм потрібен контроль залізничного полотна.

Нагадаємо, за добу ворог намагався штурмувати Авдіївський, Мар'їнський та Куп'янський напрямки. Там українські військові успішно відбивають атаки російської армії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram