ГоловнаСуспільствоВійна

Понад 27 тис. українських військових пройшли підготовку в ЄС, - Боррель

Ця кількість буде збільшена до 40 тисяч.

Понад 27 тис. українських військових пройшли підготовку в ЄС, - Боррель
Високий представник ЄС Жозеп Боррель під час Генасамблеї ООН, 22 вересня 2022.
Фото: EPA/UPG

Понад 27 тисяч українських військових вже пройшли навчання в рамках тренувальної місії Європейського Союзу.

Про це під час відеозвернення до учасників Форуму оборонних індустрій заявив високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель, інформує Інтерфакс-Україна.

"Очевидно, що інвестиції в оборону України також означають інвестиції в нашу власну європейську безпеку. Ми продовжуємо фінансувати постачання сучасної військової техніки відповідно до пріоритетів, визначених Україною. Також ми проводимо досить велику роботу з військової підготовки. Наразі ми підготували понад 27 000 українських солдатів", - сказав він.

Боррель нагадав, що нещодавно ЄС збільшив цільовий показник підготовки в рамках місії до 40 000 осіб у майбутній період.

"Крім того, наша ініціатива з виробництва боєприпасів, звісно ж, добре окупається. Ми здійснили негайні поставки зі складу і зараз орієнтуємося на спільні закупівлі. Цього місяця Європейське оборонне агентство уклало з промисловістю дев'ять рамкових контрактів на спільну закупівлю 155-мм боєприпасів", - розповів він.

За його словами, "ми повинні виробляти більше і швидше, щоб продовжувати підтримувати Україну і поповнювати запаси наших держав-членів".

Нагадаємо, що Україна уклала з французькими оборонними компаніями близько 20 договорів під час візиту делегації на чолі з міністром оборони Себастьєном Лекорню.

Раніше ЗМІ повідомили, що сім країн ЄС замовили боєприпаси за схемою спільних закупівель Європейського Союзу, щоб терміново доставити Україні артилерійські снаряди та поповнити виснажені західні запаси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram