ГоловнаСуспільствоВійна

Кожен прояв консолідації світу реально допомагає рятувати життя, – Зеленський

Дуже важливо, щоб відповіддю на російський терор була виключно ще більша консолідація світу. 

Кожен прояв консолідації світу реально допомагає рятувати життя, – Зеленський
Фото: Пресслужба Офісу президента України

Станом на цей час у Костянтинівці Донецької області після удару російських терористів понад 30 поранених, щонайменше 16 людей убиті. 

Про це у своєму зверненні розповів президент України Володимир Зеленський.

“Я вдячний усім у світі, хто засудив цей черговий прояв російського зла та підтримує Україну, наших людей. І дуже важливо, що відповіддю на російський терор була виключно ще більша консолідація світу. Кожен прояв такої консолідації реально допомагає рятувати життя”, – наголосив президент.

Володимир Зеленський розповів, що в Києві відбулось кілька вагомих міжнародних подій. 

Україну відвідали прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен та держсекретар США Блінкен, а також перші леді та джентльмени держав-партнерів, які взяли участь у цьогорічному Саміті перших леді та джентльменів, котрий присвячений ментальному здоров’ю.

“Сьогодні ж звернувся до лідерів – учасників саміту Триморʼя, великого регіону, який є одним із джерел європейської міцності. Балтійське море, Чорне та Адріатика – усі країни нашої частини Європи. Саміт відбувся в Румунії. Я закликав усіх наших партнерів, наших сусідів і надалі берегти єдність у Європі”, – зазначив голова держави.

Нагадаємо, Адміністрація президента США Джозефа Байдена оголосила про додаткову безпекову допомогу Україні. Цей пакет включає, зокрема, обладнання ППО, боєприпаси та снаряди зі збідненим ураном для танків Abrams.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram