ГоловнаСуспільствоВійна

ГУР і ВМС у День незалежності здійснили висадку в Криму. Знищено ворожу техніку, замайорів український прапор (оновлено)

Противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку.

Уночі 24 серпня в Криму відбувся бій за участі плавзасобів та авіації. Українські війська здійснили спецоперацію.

Під час спецоперації відбулася висадка військових у Криму. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі hromadske.

"Підрозділи ГУР МО здійснили висадку в рамках спецоперації, усі завдання виконані", – сказав він. 

О 12:53 в ГУР опублікували деталі щодо спецоперації.

"Вночі 24 серпня відбулася операція ГУР МО України за підтримка ВМСУ в тимчасово окупованому Криму. Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк. Під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта. В результаті, противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор", – повідомили в ГУР. 

Український прапор у Криму
Фото: Маршал у Telegram
Український прапор у Криму

Розвідники зазначили, що всі цілі та задачі виконано. Після спецоперації українські оборонці без втрат залишили місце подій.

Вранці у коментарі "Суспільному" Юсов говорив, що спецоперація тривала. Цей коментар було опубліковано о 10:57.

За словами Юсова, задіяний військово-морський флот. Втрат серед особового складу немає.

"Є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів. Інформація щодо кількості втрат уточнюється", – сказав він. 

Проєкт "Крим Реалії" повідомив, що з 5 години ранку біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут були чутні вибухи. 

Нагадаємо, вчора в Криму українські війська знищили комплекс С-400, пошкодили "Бастіон" та радіолокаційні станції ворога. Це, за даними від ГУР, також відбулося на мисі Тарханкут. У ГУР повідомили, що вчора у територіальних водах України поблизу острова Зміїний, в районі так званих вишок бойка, відбулося зіткнення російського військового літака та українських бойових катерів. Літак окупантів спробував атакувати військові судна Сил безпеки та оборони України, але отримав відповідь. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram