ГоловнаСуспільствоВійна

Уночі росіяни атакували Одещину безпілотниками, семеро постраждалих (додані фото)

Кілька "шахедів" приземлили сили ППО, але були і влучання.

Уночі росіяни атакували Одещину безпілотниками, семеро постраждалих (додані фото)
Ілюстративне фото
Фото: скрин відео

Російські окупанти знову атакували Одеську область.Повітряна тривога тривала майже чотири години. 

Про це повідомив у Telegram речник Української добровольчої армії Сергій Братчук.

"Ворог атакував дронами-камікадзе південь регіону: кілька "шахедів" приземлили сили ППО, але є, на жаль, і влучання. Росіяни продовжують бити по цивільних об'єктах і українському зерну", – йдеться в повідомленні.

За оновленими даними станом на 12:23, кількість поранених зросла до семи, повідомив голова ОВА. 

Двом постраждалим надали допомогу на місці. Серед пʼяти госпіталізованих один у важкому стані, в реанімації. Його стан вдалося стабілізувати. Тепер лікарі готуються перевести його до високоспеціалізованого медичного закладу. Ще один постраждалий  у стані середньої ступені тяжкості. 

Інші троє – з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла. Їм надали всю необхідну медичну допомогу та направили на амбулаторне лікування, госпіталізації не потребують.

Оперативне командування "Південь" уточнило, що сили ППО знищили три ворожі дрони.

"Цієї ночі майже 4-х годинну атаку дронами "Shahed-136" було спрямовано по портовій інфраструктурі Дуная. Три дрони знищено силами протиповітряної оборони. Внаслідок влучань зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів, в одному із виробничих приміщень сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано", – йдеться в повідомленні.

Оновлено. Голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер уточнив, що внаслідок нічної атаки постраждали шестеро людей.

"До лікарні області госпіталізували чотирьох поранених, один з яких – у стані середньої ступені тяжкості, ближче до тяжкого. Лікарям вдалося стабілізувати пацієнта. Інші троє – з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла. Всім була надана медична допомога в повному обсязі", – написав він у Telegram.

ОК "Південь" також опублікувало фото наслідків нічної атаки.

Фото: ОК "Південь"

Фото: ОК "Південь"

Фото: ОК "Південь"

Фото: ОК "Південь"

Нагадаємо, раніше речниця Сил оборони півдня Наталя Гуменюк зазначила, що Росія активізувала розвідувальні дії на півдні. Окупанти намагаються зібрати інформацію про припортову інфраструктуру.

Атаки на Одесу і область, зокрема на порти та зерносховища, російська армія проводить щоночі з 17 липня – після того, як односторонньо вийшла з "зернової угоди". 19 липня росіяни ударом знищили 60 000 тонн зерна, що призначалося Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram