ГоловнаСуспільствоВійна

Щонайменше 10 укриттів у Львові були зачинені під час нічної атаки

Відкрито кримінальне провадження. 

Щонайменше 10 укриттів у Львові були зачинені під час нічної атаки
Фото: ДСНС

Правоохоронці Львова отримали інформацію про щонайменше 10 зачинених укриттів під час нічного обстрілу.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Обурлива ситуація. Стільки уваги, вимог, суворих рішень. А висновки деякими відповідальними особами так і не зроблені", – зазначив він.

Голова МВС додав, що винні мають бути притягнені до відповідальності. Поліція Львівщини вже відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.135 Кримінального кодексу (залишення в небезпеці).

Мер Андрій Садовий зазначив, що в укритті біля будинку, кули влучила ракета, в момент атаки були лише пʼятеро людей. У коментарі Радіо Свободі він додав, що під час тривоги людина, яка живе в будинку і відповідальна за укриття, має вийти і відкрити це укриття.

"Якщо ви будете робити фотофіксацію у час тривоги, то так, ви будете мати певну частину укриттів закритими. Треба почекати декілька хвилин, поки люди спустяться з будинку, його відкриють", – заявив він. 

Нагадаємо, після трагедії із загибеллю людей під закритим укриттях у Києві в Україні ініціювали перевірку всіх місць цивільного захисту. Станом на 8 червня перевірили понад 61 300. Зачиненими виявилися 9,5%, непридатними до використання – 23,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram