ГоловнаСуспільствоВійна

Протидія екоциду – це один із пунктів Української формули миру, і ми маємо реалізувати кожен її пункт, – Зеленський

Україна впливає на силу Європи, і цьогоріч настав час посилити єдність у Європі, зокрема початком переговорів про членство України у Євросоюзі.

Протидія екоциду – це один із пунктів Української формули миру, і ми маємо реалізувати кожен її пункт, – Зеленський
Фото: Пресслужба Офісу президента України

На засіданні Європейської ради йшлось захист України у цій війні, наш шлях до перемоги, підтримку від наших партнерів, нашу безпекову підтримку для них. Україна впливає на силу Європи, і цьогоріч настав час на основі цього та інших подібних фактів посилити єдність у Європі, зокрема початком переговорів про членство України у Євросоюзі.

Про це у своєму зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

Також він зустрівся із сенатором Майком Пенсом, 48-м віцепрезидентом США. Обговорив із ним зброю, можливості наших воїнів, наші спільні цінності.

“Зустріч із членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни – Грета Тунберг, Маргот Вальстрем та інші. Говорили передусім про російський теракт та екоцид на Каховській ГЕС і загалом про роботу нашої групи, яка займатиметься саме тими питаннями, які безпосередньо пов’язані з руйнівним впливом російської агресії на природу. Протидія екоциду – це один із пунктів Української формули миру, і ми маємо реалізувати кожен її пункт, усі аспекти миру”, – наголосив президент.

Володимир Зеленський провів розмову з президентом Гватемали про формулу миру, співпрацю з Латинською Америкою, допомогу нам у розмінуванні і про створення трибуналу щодо російської агресії.

На зустрічі з представниками нашого бізнесу обговорили те, як стимулювати економічну активність зараз, в умовах війни. Говорили про те, як дати більше захисту бізнесу, більше взаємодії державі та бізнесу. 

Голова держави також підготував три нові укази про нагородження 419 воїнів. Загалом за час повномасштабної війни державними нагородами вже відзначені понад 49 тисяч українців і українок.

Нагадаємо, представники США та Європи розповіли виданню Wall Street Journal, що Америка близька до рішення схвалити передання ракетної системи великої дальності ATACMS для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram