ГоловнаСуспільствоВійна

Все одно що танк без гармати, – Кулеба про раду Україна-НАТО без вступу до блоку

Про створення такої ради казав генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Все одно що танк без гармати, – Кулеба про раду Україна-НАТО без вступу до блоку
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Фото: МЗС

Україна у майбутньому має стати повноправним членом НАТО, а не просто привілейованим партнером. Тому заснування Ради Україна-НАТО має супроводжуватися чітким кроком, який наблизить державу до членства.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, інформує пресцентр МЗС.

"Заснувати у Вільнюсі Раду Україна - НАТО без рішучого кроку до членства – все одно що надати танк без гармати. НАТО потрібна Україна як держава-член Альянсу, а не просто привілейований партнер", – наголосив міністр.

Така заява Кулеби прозвучала за підсумками розмови з німецькою колегою Анналеною Бербок. Він також висловив вдячність німецькій стороні за підтримку.

Сьогодні генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники можуть домовитися про створення Ради Україна – НАТО. За його словами, це б зміцнило партнерство між Альянсом та Україною. До того ж, це орган, який на відміну від комісії Україна-НАТО може ухвалювати рішення.

За даними New York Times, деякі члени НАТО тиснуть на США щодо пришвидшення членства України в Альянсі. Багато союзників, особливо країни, які межують із Росією, хочуть надати Києву "тверді політичні гарантії" щодо вступу вже на саміті в липні у Вільнюсі. Деякі, за словами співрозмовників газети у адміністрації Байдена, вимагають чіткого розкладу та конкретних цілей щодо повноцінного членства України, але лише після війни. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram