ГоловнаСуспільствоВійна

Зрадник, який воював проти України на боці збройних сил РФ, проведе 12 років за ґратами

Раніше він отримав громадянство РФ і воював проти України. Але у травні 2022 року приїхав до Волинської області, прикриваючись українським паспортом.

Зрадник, який воював проти України на боці збройних сил РФ, проведе 12 років за ґратами
Фото: СБУ

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази, які дозволили визнати ще одного поплічника РФ державним зрадником України. 

Про це повідомляє пресслжуба СБУ. 

“Зловмисником виявився громадянин нашої країни, який у 2009 році виїхав на постійне проживання до РФ і отримав там російський паспорт. У 2013 році його призвали на строкову військову службу до лав збройних сил РФ”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що згодом чоловік вирішив продовжити своє перебування у російському війську і в 2016 році підписав кількарічний контракт із ворожою армією. Там його призначили до складу 20-ї окремої мотострілецької бригади (місто Волгоград).

Встановлено, що це військове з’єднання брало активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході України. По закінченню контракту і після початку повномасштабного вторгнення РФ зрадник вирішив повернутися в Україну.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у травні 2022 року на території Волинської області, куди він в’їхав, прикриваючись українським паспортом.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) і призначив 12 років тюрми.

Нагадаємо, СБУ затримала російського “крота” у лавах ЗСУ. Завербований росіянами мешканець Бахмута збирав у лавах ЗСУ інформацію про західне озброєння та “полював” на ППО. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram