ГоловнаСуспільствоВійна

Резніков назвав три компоненти, необхідні для контрнаступу

Зокрема, це постійне поновлення всіх витрат. 

Резніков назвав три компоненти, необхідні для контрнаступу
Фото: скріншот

Для українського контрнаступу необхідні три речі: наявність необхідного озброєння, підготовлені захисники і забезпечення наступальних дій всіма необхідними речами. 

Третій пункт включає постійне поновлення всіх витрат, від одягу до снарядів. Про це міністр оборони Олексій Резніков повідомив у інтервʼю в ефірі телемарафону

"От три компоненти. І я вважаю, станом на сьогоднішній день, ми виходимо на фінішну пряму, коли можемо сказати: так, все готове. А далі вже за рішенням і за розумінням ситуації на полі бою, Генерального штабу, головкому і його команди буде зрозуміло, як, де і коли", – наголосив він. 

Резніков додав, що це – війна ресурсів, і росіяни використовують десятиллітями накопичену зброю і боєприпаси. Раніше росіяни використовували до 60 000 пострілів на добу, але зараз це число зменшилося. Втім, для України питання боєприпасів стоїть гостро. Питання не стільки в кількості, скільки в якості артилерії. 

Нагадаємо, минулого тижня Олексій Резніков зазначив, що підготовка до контрнаступу завершується. Крім отримати зброю та військову техніку, важливо також їх опанувати. Деякі навчальні програми ще тривають. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram