ГоловнаСуспільствоВійна

Резніков про "злиті документи": "Мікс правди і неправди. Бенефіціаром цієї операції є Росія та її союзники"

Міністр оборони заявив, що інформація, яка була правдивою, вже втратила акутальність. 

Резніков про "злиті документи": "Мікс правди і неправди. Бенефіціаром цієї операції є Росія та її союзники"
Фото: Joshua Roberts/Reuters

У "злитих" військових документах є багато інформації, що не відповідає дійсності. Та, яка правдива, вже здебільшого втратила актуальність. Про це міністр оборони Олексій Резніков повідомив на спільному брифінгу з іспанською колегою Маргаритою Роблес.

"А та інформація, яка відповідає дійсності, вона вже втартила акутальність. Тобто це мікс правди і неправди. Тому моє припущення – ця акція була зроблена навмисно. Я її називаю спеціальна інформаційно-психологічна операція. Бенефіціаром цієї операції, звісно, є Росія та її союзники та прихильники", – вважає.

Метою операції є зниження рівня між партнерами, насамперед – США. 

"Переконаний, що наші американські друзі зроблять все, щоб знайти джерело витоку і унеможливити такі ситуації в подальшому", – додав він. 

Нагадаємо, в мережі зʼявилися "злиті" військові документи, що нібито належать американським розвідувальним органам. Деяка інформація була сфальшована – дані про російські втрати занизили, а про українські – завищили. Також там йшлося про виснаження української ППО, невіру американців в успіх українського контрнаступу через брак людей та зброї, слідкування за союзниками США. Автентичність документів встановлюється, деякі папери, за інформацією західних газет, були справжніми. Штати розслідують джерела витоку. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram