ГоловнаСуспільствоЖиття

Пункти Незламності на Харківщині переводять на весняно-літній режим

У "сплячий режим" переведуть і 11 пунктів, які було розгорнуто в наметах.

Пункти Незламності на Харківщині переводять на весняно-літній режим

У Харківській області Пункти Незламності переводять на весняно-літній режим роботи. Із 761 Пункта 298 буде переведено у режим очікування, але за потреби їх оперативно повернуть до роботи.

Відповідне рішення було ухвалено на черговій регіональній Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба ОВА.

Зазначається, що в "сплячий режим" переведуть і 11 пунктів, які було розгорнуто в наметах.

"У Харкові та населених пунктах області продовжить працювати 101 Пункт Незламності, які було організовано районними військовими адміністраціями – переважно вони розташовані в приміщеннях шкіл. 62 Пункти Незламності працюватимуть у пожежних частинах ДСНС у Харківській області", –розповів директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.

Ще 289 Пунктів Незламності працювали в аптеках, на заправках та магазинах за ініціативи бізнесу. Чи будуть вони діяти влітку, мають вирішити самі господарі приміщень.

"Основне завдання Пунктів Незламності на весняно-літній період – у разі тривалого відключення електроенергії дати можливість людям зарядити гаджети та забезпечити доступ до інтернету. Районним адміністраціям ми радили залишити працювати цілодобово найбільший пункт, інші перевести в денний режим роботи", – зазначили в Департаменті цивільного захисту.

Також у Пунктах Незламності, за потреби, можуть проводити роз’яснювальні заходи для населення, наприклад, лекції щодо мінної небезпеки. Оновлені дані буде розміщено на сайті nezlamnist.gov.ua.

Нагадаємо, з листопада минулого року по всій країні розгорнули проєкт для підтримки людей – "Пункти незламності". У них доступні всі базові послуги. Це електрика, мобільний звʼязок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Пункти працюють обов’язково при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram