ГоловнаСуспільствоВійна

Результати розслідування МКС воєнних злочинів РФ можна буде побачити цьогоріч, - Костін

Більшість воєнних злочинів росіян будуть розслідуватися і розглядатися в українських судах.

Результати розслідування МКС воєнних злочинів РФ можна буде побачити цьогоріч, - Костін
Фото: EPA/UPG

Результати розслідування Міжнародного кримінального суду російських воєнних злочинів в Україні можна буде побачити уже цього року.

Про це заявив під час пресконференції генпрокурор Андрій Костін, повідомляє Укрінформ.

"Є повне розуміння з боку МКС, з боку інших міжнародних інституцій щодо важливості їхньої ролі в забезпеченні справедливості покарання російських воєнних злочинців. Кожне провадження, яке буде далі розглядатися МКС, до кожного підходимо ретельно в кооперації з прокурором МКС. Безумовно, ви побачите результат нашої роботи у цьому році. Більш детально поки що не можу сказати",- сказав генпрокурор.

Костін додав, що більшість воєнних злочинів росіян, приблизно 99 відсотків, будуть розслідуватися і розглядатися в українських судах, тому що "наша система працює". А міжнародні інституції у цьому плані відіграватимуть "компліментарну роль, задля якої вони і були створені".

У березні минулого року МКС розпочав власне розслідування російських воєнних злочинів в Україні, після завершення слідства справа буде направлена на розгляд. Як відомо, МКС розглядає справи лише стосовно високопоставлених воєнних злочинців і лише за їх присутності на лаві підсудних.

Нагадаємо, що за словами Костіна, Росія використовує сексуальне насильство як зброю війни. Українські прокурори фіксують такі випадки скрізь, де перебували військові РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram