ГоловнаСуспільствоВійна

Чиновники подаватимуть запит до ДПСУ для виїзду за кордон

Урядовою постановою передбачені винятки.

Чиновники подаватимуть запит до ДПСУ для виїзду за кордон
Фото: ДПСУ

Українські чиновники для виїзду за межі країни повинні за три дні до цього подавати відповідні звернення до адміністрації Державної прикордонної служби.

Про це повідомив в ефірі телемарафону речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Уряд визначив, що міністерства, центральні та місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, кого це стосується, повинні в триденний термін надати до адміністрації прикордонної служби список тих осіб, які зазначені в постанові", - сказав він.

Також він додав, що урядовою постановою передбачені винятки для чиновників, які хочуть виїхати за межі країни.

"Це у разі, коли жінка або чоловік, який є одиноким батьком, можуть у виняткових випадках прослідувати до дітей, які перебувають за кордоном, до дітей до 18 років включно, або якщо вони супроводжують дітей за кордон. При цьому мають бути підтвердження того, з якою метою вони слідують. Ще один із винятків - це можливість лікування, проте це також має бути підтвердження від Міністерства охорони здоров’я, що таке лікування відбуватиметься за кордоном", - пояснив Демченко.

Крім цього, за його словами, голова Держприкордонслужби може приймати рішення щодо надання дозволу для виїзду чиновників, якщо хтось з їхніх близьких помер за кордоном.

Нагадаємо, що 27 січня Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram