ГоловнаСуспільствоВійна

У Тернопільській області дерусифікували 17 об'єктів з початку повномасштабного вторгнення РФ

Ще два об'єкти чекають на виконання робіт.

У Тернопільській області дерусифікували 17 об'єктів з початку повномасштабного вторгнення РФ
Місце, де стояв пам’ятник Пушкіну у Тернополі
Фото: Наталя Колтун/Facebook

У Тернопільській області демонтували 17 об'єктів з початку повномасштабного вторгнення РФ, з яких 3 танки Т-34, пам'ятники Пушкіну, Горькому, Чалдаєву. Крім того, видозмінено 9 пам'ятників радянським воїнам. 

Про це LB.ua стало відомо з відповіді на запит.

Також на реконструкцію очікує пам'ятник радянським воїнам у с. Великі Гаї та п'ять пам'яників на військовому кладовищі Тернополя.

У листопаді міськрада Тернополя прийняла рішення про перейменування низки вулиць міста. Також були внесені технічні правки в найменування деяких топонімів. Також депутати перейменували пароход та парк.

9 квітня у Тернополі демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну. Пам'ятник знаходився у сквері по вул. В’ячеслава Чорновола.

Нагадаємо, сьогодні, 28 грудня, вранці почати демонтувати пам’ятник Катерині Другій на однойменній площі в центрі Одеси. Зазначається, що скульптура не має історичної цінності.

До цього рішення про демонтаж пам'ятника Одеська міськрада ухвалила 30 листопада. Скульптурну композицію вирішили передати на зберігання до Одеського художнього музею. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram