ГоловнаСуспільствоВійна

Вулицю Московську в Києві перейменували на вулицю Князів Острозьких (оновлено)

Назва “Князів Острозьких” перемогла у голосуванні абсолютною більшістю голосів киян.

Вулицю Московську в Києві перейменували на вулицю Князів Острозьких (оновлено)
Фото: kyiv.media

Мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що в Києві перейменували вулицю Московську на вулицю Князів Острозьких.

Про це столичний голова написав у Telegram.

“Також сьогодні, зокрема, перейменували вулицю Московську у центрі міста на вулицю Князів Острозьких”, – йдеться у повідомленні.

Раніше історик Олександр Алфьоров повідомив про те, що Комісія з місцевого самоврядування, яка мала затвердити перейменування вулиці Московської у Києві на Князів Острозьких, перед винесенням питання на сьогоднішнє голосування депутатами, цього не зробила. За його словами, перша заступниця голови комісії, депутатка Київради Дінара Габібуллаєва від фракції “Європейської солідарності” запропонувала перейменувати Московську на вулицю “Європейського Союзу”.

Нагадаємо, голосування за перейменування столичних вулиць та провулків тривало з 15 по 19 червня у додатку Київ Цифровий. За рішення про перейменування Московської на Князів Острозьких проголосували 10 060 людей. Вулиця Московська розташована у Печерському районі Києва, пролягає від Арсенальної площі до вулиці Генерала Алмазова.

До слова, сьогодні Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі Києва на вулицю імені Романа Ратушного – молодого киянина, громадського активіста, захисника України, який загинув на Сході у червні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram