ГоловнаСуспільствоПодії

Компанії, що співпрацюють з РФ і є в списку НАЗК "Міжнародні спонсори війни", тепер будуть і в базі World-Check

Це найбільша у світі база для перевірки контрагентів щодо зв’язків з терористичними організаціями, шахрайством тощо.

Компанії, що співпрацюють з РФ і є в списку НАЗК "Міжнародні спонсори війни", тепер будуть і в базі World-Check
Фото: rada.gov.ua

Тепер усі компанії, які продовжують співпрацю з Росією і включені до списку НАЗК "Міжнародні спонсори війни", тепер потраплять і в базу даних World-Check.

Про це йдеться на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це НАЗК повідомила міжнародна компанія LSEG, власники Refinitiv, що є оператором бази World-Check.

"Іноземні компанії, які продовжують співпрацю з Росією, попри санкційні обмеження, потрапили до World-Check – найбільшої у світі бази для перевірки контрагентів щодо зв’язків з терористичними організаціями, шахрайством тощо. Це створить їм суттєві проблеми у подальшій підтримці війні, адже банки і страхові компанії використовують World-check для оцінки ризиків. Відтак, співучасники війни будуть обмежені у вільному доступі до особистих і корпоративних фінансів», – зауважив глава агентства Олександр Новіков.

Ознайомитися з переліком "Міжнародних спонсорів війни" можна на порталі "Війна і санкції". Туди внесли міжнародні компанії, які забезпечують державний та приватний сектор РФ товарами і послугами критичного призначення, а також поповнюють російський бюджет і тим самим фінансують війну проти України.

Нагадаємо, США наразі не готові визнавати РФ країною-спонсором тероризму. На їхню думку, визнання Росії країною-спонсором тероризму може вплинути на глобальну продовольчу безпеку та інші міжнародні процеси. Таким чином, це створить негативний ефект для самої України.

Нещодавно ЄС розширив список персональних санкцій проти росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram