ГоловнаСуспільствоВійна

Повідомлено про підозру п'яти особам, які беруть участь у створенні окупаційних псевдоорганів на Луганщині, - Офіс генпрокурора

Їх звинувачують у колабораційній діяльності. 

Повідомлено про підозру п'яти особам, які беруть участь у створенні окупаційних псевдоорганів на Луганщині, - Офіс генпрокурора
Фото: 5.ua

П'ятеро осіб добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою РФ та обійняли посади в незаконно створених правоохоронних органах та органах влади так званої "ЛНР".

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини їм повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ст. 111-1 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Фото: Офіс Генпрокурора

Одного з підозрюваних у квітні 2022 року призначено керівником псевдопрокуратури Новопсковського району "ЛНР". Після отримання юридичної освіти мешканець Луганська до 2015 року працював в органах прокуратури Дніпропетровщини.

Інший - колишній прокурор органів прокуратури Луганщини, який після 2014 року залишився на окупованій території. У червні 2022 року він добровільно очолив окупаційну "прокуратуру Попаснянського району ЛНР".

На співпрацю з представниками держави-агресора також погодилися жителі міста Сватове та селища Троїцьке. Вони вирішили побудувати "кар’єру" у так званому "МВС", хоча раніше ніякого відношення до правоохоронних органів не мали. Один з підозрюваних обійняв псевдопосаду "дільничного Троїцького райвідділу внутрішніх справ МВС ЛНР". Другий - влаштувався на роботу до так званого "Сватівського райвідділу внутрішніх справ МВС ЛНР".

Останній підозрюваний у червні 2022 року добровільно обійняв псевдопосаду "в.о. голови м. Сєвєродонецька ЛНР".

Нагадаємо, за матеріалами ДБР перед судом постане ексдиректор райцентру зайнятості на Луганщині, який почав працювати на ворога.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram