ГоловнаСуспільствоВійна

Печерський райсуд Києва зняв арешт із будівлі ТРЦ Ocean Plaza, який пов’язують із другом Путіна Ротенбергом

Ухвала судді Гречаної оскарженню не підлягає.

Печерський райсуд Києва зняв арешт із будівлі ТРЦ Ocean Plaza, який пов’язують із другом Путіна Ротенбергом
Фото: flickr.com

Слідча суддя Печерського райсуду Києва Світлана Гречана зняла арешт із будівлі ТРЦ Ocean Plaza в Києві.

Про це повідомляється в ухвалі Печерського районного суду Києва.  

Також суддя зняла арешт із трьох земельних ділянок та 15 квартир у Києві, які належать, як і будівля ТРЦ Ocean Plaza, ТОВ “ІС “Либідь”. 

Цю компанію пов’язують із російським олігархом і другом Володимира Путіна Аркадієм Ротенбергом, хоча він і вийшов в 2014 році із переліку формальних співвласників компанії, яка є кінцевим власником Ocean Plaza. 

Офіс генпрокурора 9 серпня повідомив, що майно вартістю близько 350 млн гривень передали в управління АРМА. Також в Офісі додали, що кінцевими бенефіціарами цього майна, серед якого, очевидно, і ТРЦ Ocean Plaza, є громадяни РФ з близького оточення Путіна.

Як встановило слідство, низка товариств-власників здавали в оренду комерційні приміщення ТРЦ, а отримані кошти по ланцюгу фінансових операцій могли перераховувати кінцевому власнику. Він же, в подальшому, використовував їх, зокрема, для роботи патронних заводів, які забезпечують боєприпасами російських солдатів в Україні.

«Встановлено, що вказані товариства безпосередньо сприяють військовій агресії проти України, беручи участь у фінансуванні виробництва та постачанні боєприпасів для збройних сил країни-агресора», - йдеться у повідомленні.

Справу відкрили за статтями про ухилення від сплати податків та відмивання коштів, фінансування дій, спрямованих на повалення конституційного ладу чи зміну меж території України, в особливо великому розмірі, що призвело до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та ч. 4 ст. 110-2 КК України).

Нагадаємо, нещодавно в АРМА передали майже пів мільярда арештованих коштів колаборанта. Засновник сільськогосподарського товариства перереєстрував його в органах окупаційної влади та намагався вивести кошти, розміщені на рахунках одного з українських банків.

Також Нацагентству передали активи 19 компаній-резидентів, які контролювались російськими корпораціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram