ГоловнаСуспільствоВійна

ОК "Південь" про перекидання сил ворога зі сходу на південь: "Є певний маневр, ми його спостерігаємо"

Не виключено, що вони спробують вчинити прорив. 

ОК "Південь" про перекидання сил ворога зі сходу на південь: "Є певний маневр, ми його спостерігаємо"
Ілюстративне фото окупантів
Фото: EPA/UPG

Сили оборони справді спостерігають певне перекидання ворожих сил зі сходу на південь.

Про це керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.  За її словами, однозначно сказати, для чого росіяни це роблять, не можна. 

"Ми розуміємо, що можуть бути різні провокації, може бути накопичення сил для утримання оборони, а також не виключаємо, що вони намагаються зробити якийсь певний прорив. Свідчить і те, що три групи ворожих намагалися розвідати напрямок, який вони собі обрали як пріоритетний, але зазнали втрат", – повідомила вона. 

Вона додала, що на півдні триває контрбатарейна боротьба. Зокрема, Росія залучає авіацію – час від часу завдають авіаударів і по звільнених територіях.

"Ми завдаємо ударів у відповідь, те, що ми тримаємо під вогневим контролем певні напрямки деокупованої території, їх дуже нервує. І тому саме такі методи боротьби зараз у пріоритети – дистанційно, на великих відстанях, вони намагаються гатити по тих територіях, які є для нас тиловими", – зазначила вона. 

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни повідомив, що російські сили продовжують перекидати війська з північної частини Донецької області для підтримки оборонних позицій на півдні України і, можливо, поки що припиняють операції на слов'янському напрямку.

Виведення частини російських військ із північної частини Донецької області, про яке раніше повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, позбавить сили Слов'янська необхідної бойової потужності. Таким же чином російські війська ігнорували фронти у Запорізькій та Херсонській областях під час наступальних операцій у Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram