ГоловнаСуспільствоВійна

"Напевно, найсильніший за весь час", – мер Миколаєва повідомив про масований нічний обстріл міста

Зруйновано будівлі, є пошкодження житлових будинків. Дані про жертв і постраждалих зʼясовуються. 

Вночі 31 липня російська армія влаштувала потужний обстріл Миколаєва. Вибухи лунали після першої ночі та близько пʼятої ранку. 

Ворог використав, зокрема, й касетні снаряди, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич у Телеграм. Він наголосив, що це, напевно, найсильніший обстріл міста за весь час. 

"Сьогодні Миколаїв піддався масованому обстрілу. Напевно, найсильнішому за весь час. Зруйновано низку об’єктів, пошкоджено житлові будинки. На місцях прильотів виникла низка пожеж. Працюють рятувальники", – повідомив він. 

О другій ночі Сєнкевич повідомляв, що пошкодження житлових будинків відбулось і через ударну хвилю та уламки. Він закликав під час обстрілів лишатись в укриттях і дотримуватися правил двох стін. 

Оновлення 11:51. Зросла кількість жертв – загинули щонайменше дві людини. Це Герой України, генеральний директор найбільшої зернової української компанії з власним флотом і судноверф'ю Олексій Вадатурський та його дружина Раїса.

"Вночі внаслідок обстрілу міста трагічно загинули Герой України, генеральний директор компанії «Нібулон» Олексій Опанасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська. Олексій Опанасович зробив багато для Миколаївщини, багато для України. Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розбудову регіону неоцінений", – написав голова ОВА Віталій Кім.

У ДСНС повідомили, що внаслідок нічних обстрілів у місті зайнялися вісім пожеж. 

Пожежі після обстрілів у Миколаєві
Фото: ДСНС України
Пожежі після обстрілів у Миколаєві

Миколаїв, російський снаряд
Фото: ДСНС України
Миколаїв, російський снаряд

Оновлення. Миколаївська ОВА в Телеграм повідомила, що за попередніми даними, загинула одна людина, постраждали двоє. 

"Внаслідок обстрілів пошкоджено ряд об’єктів інфраструктури. Зокрема, готель, спортивний комплекс, два заклади освіти та СТО. Також пошкоджено житлові будинки", – йдеться у повідомленні. 

На місцях прильотів виникло кілька пожеж – зайнялася двоповерхова будівля, прибудова до житлового будинку, два гаражі та дві господарчі споруди. 

Нагадаємо, що минулої ночі росіяни обстріляли два спальних райони Миколаєва. Внаслідок обстрілу одна людина загинула, шестеро поранені. У пʼятницю ворог обстріляв зупинку громадського транспорту. Загинули сім людей, ще 19 були поранені. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram