ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вдарила по Марганцю, Харкову і Миколаєву, на Луганщині ЗСУ зупинили наступ на 6 ділянках, – ОВА

Ворог не припиняє ракетного терору. 

Росія вдарила по Марганцю, Харкову і Миколаєву, на Луганщині ЗСУ зупинили наступ на 6 ділянках, – ОВА
Український захисник (ілюстративне фото)
Фото: Генштаб ЗСУ в Facebook

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Вінниччині, Полтавщині, Чернігівщині, Житомирщині та Київщині. 

Протягом доби ворог здійснював обстріли прикордонних громад Сумщини. У Краснопільській та Есманській громадах були обстріли вчора ввечері, в обох випадках – без жертв. Вночі ворог обстрілював Великописарівську та Глухівську громади з мінометів та "градів". Без жертв та руйнувань, йдеться у зведенні ОВА станом на 8 ранку.

У Дніпропетровській області ворог знову стріляв по Нікопольському та Криворізькому районах. У Нікопольському районі під удари "градів" потрапило місто Марганець. Одна жінка поранена – вона госпіталізована. У місті пошкоджено вісім п’ятиповерхівок, лікарня, дитячий садок, кілька торговельних кіосків та транспорт промислового підприємства. У Криворізькому районі ворог ударив зі ствольної артилерії по Зеленодольській громаді. У селі Велика Костромка пошкоджена електромережа. Людей не зачепило.

Станом на 04-35 у м. Харків в Індустріальному районі внаслідок обстрілу горіли кілька автомобілів. Частково зруйновано будівлю об'єкта критичної інфраструктури.

Сьогодні зранку в Чугуївському районі було влучання в лісний коледж. Унаслідок обстрілу частково зруйнована триповерхова адміністративна будівля. Попередньо – жертв та постраждалих немає. 

Увечері були також влучання по районах – Черкаська Лозова та Циркуни. Горіли приватні будинки. Без постраждалих. 

Протягом доби обстрілювали Богодухівський та Чугуївський райони, пошкоджені житлові будинки, у Золочеві – приміщення фермерського господарства.

У Луганській області росіяни вкотре вдалися до ракетного терору, двічі обстрілявши населені пункти. Ще двічі вони здійснили артилерійські обстріли, а також долучали мінометників. Неодноразово були задіяні безпілотники. ЗСУ зупинили штурмові намір росіян на шістьох ділянках. Окупанти вимушені були відійти, зокрема, в районі Верхньокам’янського.

У Донецькій області за добу обстріляні Соледар, Авдіївка, Бахмут, Сіверськ, с. Веселе, с. Опитне, с. Первомайське. Протягом ночі й зранку росіяни обстріляли Гірник, смт Курахівка та смт Гострий поблизу Курахового; с. Яблунівка Краматорського району. У Бахмуті внаслідок обстрілів пошкоджено готель та інші будівлі, за попередньою інформацією, є постраждалі. Триває інтенсивний обстріл Красногорівки. 

Область залишається без газу і частково без води й електрики. Евакуація населення триває. За добу на Донеччині одна людина загинула, одна – поранена. Сьогодні зранку Миколаїв знову було обстріляно. За попередньою інформацією, потрапляння були в промислову зону та ремонтне підприємство. Також пошкоджено будівлю та приватний автотранспорт. Попередньо – без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється. 

У Миколаївському районі вночі обстрілів зазнало селище Весняне Веснянської громади, унаслідок чого виникла пожежа господарчої будівлі. Також пошкоджено близько восьми приватних житлових будинків та приватний автотранспорт. 

Баштанський район: вночі були обстріли поза межами с. Широке. Постраждалих немає. Тривають обстріли територій та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади по лінії розмежування. Також протягом минулої доби під вогнем опинилися с. Лепетиха та с. Кавказ Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих відсутня. Пошкоджені житлові будинки.

Ситуація в області та самому Херсоні складна, протягом минулої доби було чутно вибухи. Щодня виїхати з області та в’їхати на Херсонщину стає важче. Деякі захоплені комунальні підприємства Херсона, зокрема, водоканал, почали надсилати нові реквізити та рахунки на оплати послуг. Також анонсують нові тарифи на проїзд у громадському транспорті з 1 серпня. Вчителям розсилають оголошення про збір російськомовної літератури та символіки для шкіл окупованих Херсонської та Запорізької областей.

Нагадаємо, по Харкову ворог вдарив ракетами С-300. Удар припав на Індустріальний район. За попередніми даними, постраждали шестеро людей. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram