ГоловнаСуспільствоВійна

Венедіктова прокоментувала своє відсторонення з посади генпрокурора

"Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватися кулуарно, без висловлення взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити".

Венедіктова прокоментувала своє відсторонення з посади генпрокурора
Фото: Facebook/Ірина Венедіктова

Ірина Венедіктова, яку Президент напередодні відсторонив з посади Генерального прокурора, оприлюднила свою позицію.

У своєму Facebook вона зауважила, що наразі утримається від коментарів, бо "не час".

"Я була призначена на цю посаду вже будучи відповідальною і морально зрілою людиною, а за останні два роки всерйоз подорослішала. Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватися кулуарно, без висловлення взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія "врегулювання" ситуації, що склалася, в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар", - зазначила Венедіктова.

Вона підкреслила, що має чим "пишатися на займаній посаді", адже "продемонструвала гарні результати роботи" і їй "вдалося об’єднати юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту навколо проблем України в інтересах України". 

"Якщо відповідна постанова буде зареєстрована в стінах українського Парламенту, я ні на секунду не задумаюсь і прибуду на звіт до народних обранців. Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням Президента – Президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення Генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом", - наголосила Венедктова.

Нагадаємо, нині Президент подав до парламенту постанову про звільнення очільника СБУ Івана Баканова.

У "Слузі народу" повідомили в коментарі LB.ua, що на найближчому "планується голосування по всім трьом кадровим питанням: призначення нової міністерки Мінсоцполітики, звільнення генпрокурорки Венедіктової та голови СБУ Баканова". 

Водночас інший нардеп зі "Слуги народу" зазначив, що на найближчому засіданні не будуть виносити питання звільнення генпрокурорки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram