ГоловнаСуспільствоВійна

Від обстрілів Очакова загинула людина, на Донеччині ворог нарощує обстріли, – ОВА

На Херсонщині найважча ситуація у двох районах. 

Від обстрілів Очакова загинула людина, на Донеччині ворог нарощує обстріли, – ОВА
Ілюстративне фото
Фото: mk-oblrada.gov.ua

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Чернігівщині, Полтавщині, Сумщині, Київщині та Житомирщині. 

На Дніпропетровщині вночі ворог обстріляв з артилерії Зеленодольську громаду. Згорів будинок. Люди не постраждали, повідомили у зведенні ОВА станом на 8 ранку. 

Інтенсивні обстріли Харкова збільшились, зокрема, його північних районів. Постраждалих, попередньо, немає. По області окупанти обстрілюють Чугуївщину, протягом доби поранено одну людину. Активні обстріли на Ізюмському напрямку, де ведуться бої – тут п’ятеро постраждалих. У Первомайському Лозівського району – один постраждалий. Також обстрілів зазнала Золочівська громада.

На Луганщині ворог тричі атакував з повітря – у районах Білої Гори, Мирної Долини і одного зі зруйнованих мостів, що з’єднує Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Непридатні для переміщення мости окупанти обстрілюють регулярно, добиваючи залишки інфраструктури. Вкотре постраждали селища Павлоград і Синецький. Також у Сєвєродонецьку під вогонь противника потрапила території заводу "Склопластик" та полігону рятувальників. Зі ствольної та реактивної артилерії обстріляні Лисичанськ, Сиротине, Воронове, Борівське, Біла Гора, Устинівка, Мирна Долина, Тошківка, Оріхове, Золоте-3, Миколаївка, Білогорівка. Загиблих та поранених, за попередніми даними, немає.

У Донецькій області інтенсивність обстрілів наростає по всій лінії фронту. За добу були авіаудари по Торецьку, Нью-Йорку, Новомихайлівці. Щільні обстріли із артилерії, танків, РСЗВ "Град" і "Ураган" Авдіївки, Зайцевого, Залізного, Бахмута. 

Пошкоджено шість багатоповерхівок і шість приватних житлових будинків, адмінбудівля відділення поліції, приміщення Укртелекому, автобаза, Торецька виправна колонія, лікарня. Одна людина загинула, семеро – поранені (серед них – одна дитина). 

У Миколаївській області вчора були обстріли в Широківській громаді. Потерпілих немає, пошкоджені житлові будинки. Тривають обстріли в Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. Унаслідок вчорашніх обстрілів міста Очаків одна людина загинула, дві зазнали поранення. У другій половині дня вчора також були обстріли в селі Галицинове Галицинівської громади. Часткова руйнація житлових будинків. Потерпілих немає. Ворожих обстрілів зазнало і село Лупареве. Інформація щодо пошкоджень уточнюється. Внаслідок обстрілів села Червоне Воскресенської громади припинилася подача енерго- та водопостачання. Руйнувань та потерпілих немає. У с. Червоне через ворожі обстріли зайнялося поле з озимою пшеницею.

У Херсонській області ситуація стабільно тяжка в Бериславському та Каховському районах. Від бойових дій пошкоджені та знищені будинки мирних жителів, багато замінованої інфраструктури. Мирні жителі продовжують розповідати про мародерства з боку окупантів, погрози фермерам, підприємцям та викрадення людей.

Нагадаємо, що росіяни не полишають спроб повного захоплення Сєвєродонецька. Більшість житлових кварталів вони контролюють, але ЗСУ тримають близько третини міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram