ГоловнаСуспільствоВійна

Росармія перетворює східні області України на попіл, щоб позбавити захисників будь-якого укриття, - "Український свідок"

Спроби окупантів вибити звідси ЗСУ тривають цілодобово.

Росармія перетворює східні області України на попіл, щоб позбавити захисників будь-якого укриття, - "Український свідок"
Фото: скріншот відео

Російська армія перетворює Донбас на попіл, вщент руйнує усю інфраструктуру.

Журналісти проєкту "Український свідок", які побували в Покровському поблизу Бахмута, розпитали військових ЗСУ, навіщо росіяни вщент руйнують інфраструктуру регіону.

На відео "Українського свідка" — село Покровське, розташоване на околицях Бахмута. 

Наразі ситуація на Бахмутському напрямку стабільно напружена: підрозділи ЗСУ утримують цю ділянку, аби не дати росіянам перерізати трасу на Лисичанськ і створити "котел". Спроби росіян вибити звідси ЗСУ тривають цілодобово. Для цього вони застосовують ствольну, реактивну артилерію і авіацію. 

Тільки під час зйомки цього відео по Покровському зафіксували декілька прильотів із крупнокаліберної зброї. Гуркіт від обстрілів під час відео не вщухає.

"Київська, Чернігівська, Сумська області і шматок Донбасу — там сили росіян було розпорошено. А тут дуже велика концентрація як військ, так і засобів вогневого впливу. Там давали укриватись, тут просто розбирають", — каже військовий із позивним Байда. 

Як пояснив боєць, тактика росіян полягає в тотальному знищенні інфраструктури. Донбас не є виключенням: село Покровське вони зруйнували майже повністю.

"Де не може пройти піхота, все рівняється з землею", - зазначив Байда.

За його словами, це робиться для того, аби жива сила втратила будь-яке укриття.

Також Байда закликав до евакуації тих, хто проживає в зоні бойових дій: "Всі чіпляються за свої домівки, доки одна зі стін не впаде на голову. Евакуюйтесь!".

Нагадаємо, проєкт "Український свідок" (Ukrainian Witness) запустив засновник фонду допомоги українській армії "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Долучайтеся до проекту Український свідок (Ukrainian Witness) на платформах:

  • YouTube https://www.youtube.com/channel/UCSw52AtaknWAZLUP6ZCKm8A
  • Facebook https://www.facebook.com/ukrainianwitness  
  • Instagram https://www.instagram.com/Ukrainian_Witness/
  • Telegram для українців https://t.me/UkrWitness    
  • Telegram для росіян https://t.me/UkrainianWitness  
  • Patreon, де проєкт можна підтримати https://www.patreon.com/UkrainianWitness

Якщо ви стали Українським Свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожа техніка, проукраїнські мітинги — надсилайте, будь ласка, на пошту [email protected].

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram