ГоловнаСуспільствоВійна

За сприяння ЗСУ та МОУ на LB.ua стартував проєкт "Українські герої"

«Українські Герої» – цикл розповідей про тих, завдяки кому вистояла і переможе Україна

За сприяння ЗСУ та МОУ на LB.ua стартував проєкт "Українські герої"
Фото: Макс Требухов

Міністерство оборони України, Збройні Сили України разом з інтернет-виданням LB.ua створили спецпроєкт «Українські герої». Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

Проєкт «Українські Герої» – цикл розповідей про тих, завдяки кому вистояла і переможе Україна.

Зазначається, що перша публікація присвячена командиру 72-ї бригади Олександру Вдовиченко «Слов’яну» та розповіді про битву за Мощун.

«Битва за Мощун, невеличке село поблизу Києва, стала одним з вирішальних епізодів першого етапу війни. Ворожу навалу тут зупинили бійці 72-ї бригади разом з побратимами із ССО, Національної гвардії, ТРО та інших підрозділі», – йдеться в повідомленні.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний зазначив, що утримати цей форпост було надважливим завданням. Адже Мощун міг стати для ворога воротами на шляху до столиці.

«Проте наші воїни проявили дива військової майстерності. Під ногами загарбників горіла не тільки земля, а й вода. Українські захисники підривали мости, понтонні переправи, не даючи ворогу просунутися далі. Вони втримали Мощун. І цим захистили Київ», – додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram