ГоловнаСуспільствоВійна

Наближаємось до того, що наша армія буде переважати окупантів, - Зеленський

Президент підкреслив, що очікує хороших новин уже наступного тижня з приводу допомоги партнерів України.

Наближаємось до того, що наша армія буде переважати окупантів, - Зеленський
Фото: ОПУ

Україна наближається до того моменту, коли армія буде переважати російських окупантів "технологічно і ударною силою".

Про це у своєму відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський.

"Щоденно працюємо над посиленням нашого захисту. Це передусім постачання зброї. Кожного дня наближаємось до того, що наша армія буде переважати окупантів технологічно і ударною силою. Звичайно, дуже багато залежить від партнерів. Від їхньої готовності надати Україні все необхідне для захисту свободи. І я очікую з цього приводу хороших новин уже наступного тижня", - зауважив глава держави.

Він повідомив, що наразі складна ситуація на Донбасі та Харківщині

"Ключові напрямки боротьби на фронті – це, як і раніше, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Попасна та інші міста, на яких зосереджений російський наступ. Але наша оборона тримається. Там невимовно складно. І я вдячний усім, хто витримує цей натиск окупантів", - наголосив Зеленський.

Він згадав про ворожі обстріли Сумщини і Миколаєва та закликав світову спільноту визнати Росію державою-терористом, державою – спонсором тероризму.

"Це просто правдиво. Це чесно і відображає ту щоденну реальність, яку окупанти створили в Україні і дуже хочуть понести далі в Європу. І це має бути юридично закріплено", - сказав Президент.

Зеленський повідомив, що виступить на засіданні Європейської ради 30-31 травня з приводу терору РФ щодо України та Європи. 

Також глава держави розповів, що на наступний тиждень заплановані нові звернення до парламентів європейських країн і "багато іншої міжнародної активності, направленої на посилення нашої держави і на посилення спільного тиску усього вільного світу на Росію".

Зеленський відреагував і на обмеження окупантами виїзду українців із тимчасово окупованих районів Херсонської області.

"Ті, хто впевнений у своїй позиції, таких рішень точно не ухвалювали б. Однозначно це прояв слабкості. Прояв того, що їм нічого дати людям. Та й люди не хочуть нічого в них брати. Тому вони намагаються взяти людей у заручники. Але Україна поверне все своє. Все. І це обовʼязково. І це лише питання часу. І кожного дня цей час, час звільнення, скорочується. Ми для цього робимо все", - наголосив Президент.

Нагадаємо, 28 травня Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном; обговорили посилення оборонної підтримки України.

Напередодні Президент підтвердив участь у саміті Великої двадцятки на Балі в листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram