ГоловнаСуспільствоВійна

Ідентифіковано російського командира, який наказав відкривати вогонь по мирних селищах Харківщини, - Венедіктова

Його підозрюють у порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Ідентифіковано російського командира, який наказав відкривати вогонь по мирних селищах Харківщини, - Венедіктова
Фото: Facebook Ірини Венедіктової

Прокурори та слідчі СБУ встановили, що 26 березня Максимов Сергій Вікторович, командир 138 окремої мотострілецької бригади 6 загальновійськової армії Західного військового округу ЗС РФ, наказав підлеглим застосувати важку систему вогнеметного вогню «ТОС-1 "Буратино"» по житлових масивах селищ Мала Рогань і Вільхівка в Харківській області

Про це повідомила Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

“У результаті атаки житлові будинки, Малороганський ліцей і молокозавод були пошкоджені. Через обстріл мінно-вибухові травми отримала 13-річна дівчинка, від яких за кілька днів померла в лікарні”, - повідомила Венедіктова.

Вона зазначила, що Максимову було достовірно відомо, що в селищах, які обстрілювались, відсутні будь-які військові об’єкти. До того ж застосування такої зброї в місцях зосередження цивільного населення заборонено міжнародним правом.

Венедіктова попросила тих, хто впізнав Максимова і хто має додаткову інформацію про його злочини, звертатися на єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/.

Нагадаємо, сьогодні, 23 травня, Соломʼянський райсуд Києва засудив російського військового Вадима Шишимаріна до довічного позбавлення волі за порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним убивством мирного українця Олександра Шепілова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram