ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни намагаються оточити наші війська в районах Лисичанська і Сєвєродонецька, – Міноборони

У Чорному морі тим часом лишаються два кораблі з 16 ракетами "Калібр". 

Росіяни намагаються оточити наші війська в районах Лисичанська і Сєвєродонецька, – Міноборони
Сєвєродонецьк
Фото: Telegram/Сергій Гайдай

Ситуація в районах бойових дій лишається напруженою й має ознаки подальшого загострення. Росіяни ведуть інтенсивний вогонь уздовж усієї лінії зіткнення та намагаються бити артилерією вглибину оборони. Це відбувається в Донецькому операційному районі та в напрямку Словʼянська, заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу. 

Також противник зосередився на утриманні зайнятих рубежів і намагається поповнювати запаси озброєння.

"Агресор визначає нові рубежі для пуску ракет по території нашої держави. Як стало відомо розвідці, російські екіпажі дальніх бомбардувальників Ту-22 відпрацьовували умовні пуски ракет з північної частини тимчасово окупованої території АР Крим", – повідомив Мотузяник. 

Становище на напрямках і в операційних зонах:

На Харківському напрямку ЗСУ протидіють підрозділам ворога. Противник намагається утримати зайняті рубежі та веде вогонь з артилерійських систем. Зокрема, був обстріл у районі Дементіївки, за 27 км від Харкова. На певних ділянках захисники вийшли на державний кордон, однак деякі населені пункти лишаються тимчасово окупованими. 

На Словʼянському напрямку захисники відбивають атаки кількох підрозділів. Противник задіяв повітряно-десантні війська і зосередився на наступі. Бʼють артилерію на півдні та південному заході від Ізюма. 

Інтенсивні бойові дії тривають на Лиманському, Сєвєродонецькому і Бахмутському напрямках. Мета ворога – оточити наші війська в районах Лисичанська і Сєвєродонецька. На Бахмутському захисники стримують наступ угруповання, яке намагається заволодіти новими рубежами в районі Попасної.

На Курахівському росіяни за підтримки артилерії та авіації намагаються наступати в напрямку Новомихайлівки, що за 10 кілометрів від Марʼїнки.

Південнобузький і Таврійський напрямки – окупанти намагаються утримувати зайняті рубежі, проводити розвідку, інженерне обладнання позицій і логістичне забезпечення.

На Криворізькому і Херсонському напрямках ситуація без суттєвих змін. Ворог веде артилерійський вогонь у бік наших військ і намагається обладнати другу лінію оборони.

На Сіверському напрямку ворог вів повітряну розвідку в Чернігівській і Сумській областях. Є загроза ракетних ударів та артилерійських обстрілів прикордонних районів. 

На Волинському і Поліському суттєвих змін немає. Білоруські військові чисельністю до семи батальйонів продовжують посилювати ділянки вздовж кордону України. Лишається загроза ракетних та авіаударів. 

Кораблі Чорноморського флоту в акваторіях Чорного і Азовського морів ведуть розвідку та надають вогневу підтримку військам. 

"За даними нашої розвідки, станом на сьогодні в готовності до застосування в акваторії Чорного моря перебувають два кораблі із сумарним залпом до 16 крилатих ракет морського базування типу "Калібр", – додав Мотузяник.

Українські війська ведуть оборонну операцію і завдають втрат у живій силі та техніці. 

Нагадаємо, орієнтовні втрати ворога з 24 лютого по 20 травня склали 28 700 осіб, 1263 танки і 13 кораблів та катерів. Найбільших втрат учора росіяни зазнали на Бахмутському напрямку. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram