ГоловнаСуспільствоВійна

Ворог уночі обстріляв Миколаїв, від ударів по Львову постраждали двоє людей, – зведення ОВА

Сумську область росіяни вчора обстріляли тричі, вранці запустили вертоліт уздовж кордону. 

Ворог уночі обстріляв Миколаїв, від ударів по Львову постраждали двоє людей, – зведення ОВА
Вибух у Львові
Фото: Інсайдер

Відносно спокійно ніч минула у багатьох областях, проте напередодні ввечері ворог випустив ракети по різних регіонах України. На Вінничині, Київщині та у Запорізькій області ракети були знешкоджені ППО.

На Кіровоградщині було влучання ракет в тягову підстанцію, жертв немає. Ще одну ракету знешкодила ППО, повідомили в зведенні від голів ОВА.

На Одещині ППО знешкодила три ракети, однак є влучання в інфраструктурні об'єкти у Арцизькій громаді. Постраждалих станом на ранок немає.

На Дніпропетровщині ввечері – два ракетні удари по залізниці. Зруйновано тягову підстанцію. Одну людину поранено. Ніч минула без повітряних тривог.

На Закарпатті ввечері влучання ракети в електропідстанцію залізничної станції, жертв немає, пошкоджено розподільчий газогін. Тривають відновлювальні роботи. Постраждалих немає. 

У Львівській області також вчора ввечері ракетні влучання по електричних підстанціях. Завдано серйозних пошкоджень. Була затримка у русі потягів. Двоє людей, які перебували неподалік від місць вибухів, отримали поранення. Пожежі ліквідовані. 

З вечора росіяни тричі обстріляли території Сумщини зі своїх позицій з-за кордону. Близько 7 ранку у Сумському районі вздовж кордону відпрацював ворожий вертоліт. Дані щодо втрат та руйнувань уточнюються.

У Харкові вночі були неінтенсивні обстріли окраїн міста, постраждалих немає. По області окупанти протягом доби обстрілювали Дергачі, Золочів, Богодухів, Чугуїв. За добу – 6 поранених (Харків, Золочів, Первомайський) та одна людина загибла у Донецькій громаді Ізюмського району. В Ізюмському напрямку тривають бої.

У Луганській області ночі були обстріли Лисичанська та Новодружеська, внаслідок яких двоє цивільних загинуло, двох – поранено. Евакуйовано 49 людей. Минулої доби по Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську та Золотому було завдано чотирьох ракетно-бомбових ударів. Також ворог здійснив артобстріли Лисичанська, Сєвєродонецька, Попаснянської та Гірської громад. Пошкоджено 45 будинків та інших об’єктів. 

У Донецькій вчора ввечері росіяни обстріляли Авдіївський коксохімічний завод. Є загиблі і поранені. Сьогодні зранку черговий обстріл цього заводу. Пошкоджена інфраструктура. Деталі з’ясовуються. 

В Мар'їнській ВА напередодні ввечері вдалось відновити лінію 110 кВт на м. Красногорівку. О 21:30 м. Марїнку обстріляли запалювальними снарядами, сталося загоряння по приватному сектору. В районі с. Новомихайлівка – обстріли майже цілодобово.

Херсонщина: ситуація в області залишається складною, вночі – вибухи та обстріли. Окупанти продовжують мародерства. Стабільно критична ситуація. 

Миколаївщина: вночі був обстріляний один із районів Миколаєва. Жертв та постраждалих немає. Житлові будинки значних руйнувань не зазнали.

Нагадаємо, вчора з метою руйнування транспортної інфраструктури України ворог завдав ракетних ударів по об’єктах на території Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Закарпатської, Одеської та Донецької областей.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Росія вдається до цього задля зупинки надання західної допомоги. Але не зупинить. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram