ГоловнаСуспільствоВійна

У Лисичанську росіяни спалили гімназію-Бельгійську спадщину та вбили трьох людей (оновлено)

Також за вчора росіяни поранили трьох мирних мешканців, включно з дитиною. 

За минулу добу від російських обстрілів загинули троє мешканців Луганщини, ще троє, включно з дитиною, постраждали.

В Лисичанську від обстрілу згоріла гімназія – Бельгійська спадщина, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Лисичанська гімназія
Фото: Сергій Гайдай
Лисичанська гімназія

Фото: Сергій Гайдай

Фото: Сергій Гайдай

Фото: Сергій Гайдай

Фото: Сергій Гайдай

"Поранення хлопець 2010 року народження отримав під час щільного обстрілу росіянами міста Золоте приблизно о 20:00 1 травня. Також серед постраждалих місцевий житель. Загинула мешканка Золотого. Ще двоє загиблих упродовж минулої доби у Лисичанську та Попасній. Осколкове поранення отримав житель Лисичанська", – уточнив він.

Гайдай назвав 1 травня надважкою добою. Потужні тривалі обстріли завадили повноцінній евакуації. Щонайменше 12 будинків знищено в Оріховому, чотири – в Гірському. 

"В Лисичанську згоріла старовинна будівля багатопрофільної гімназії, яка є частиною Бельгійської спадщини міста, а також пошкоджено декілька будинків. У Сєвєродонецьку – шість багатоповерхівок, п’ять з яких розташовані поруч. Загалом за 1 травня міста і села Луганщини 18 разів потерпали від ворожих обстрілів. Тільки офіційно зафіксовано руйнування 28 будинків", – повідомив Сергій Гайдай. 

Оновлення. Унаслідок обстрілів на Луганщині зруйновано пам’ятник архітектури 19 століття, повідомили у Національній поліції України.

До правоохоронців надійшло 6 повідомлень про скоєні мародерства, 4 повідомлення про незаконне заволодіння автотранспортом та 2 повідомлення про безвісти зниклих громадян.

Нагадаємо, за вчора з Лисичанська евакуювали 26 людей. Гайдай закликає мешканців Сєвєродонецька, Гірської громади, Рубіжного та Лисичанська евакуюватися, поки ситуація там не погіршилася так, як у Попасній. З Попаснянської громади вивіз мирних припинено після того, як росіяни обстріляли два евакуаційні автобуси та захопили водія. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram