ГоловнаСуспільствоВійна

В Україні жертвами російського вторгнення стали вже 213 дітей

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 122.

В Україні жертвами російського вторгнення стали вже 213 дітей
Закривавлена іграшка з вокзалу Краматорська, яка стала сумним символом злочинів РФ
Фото: Роман Кулик

Кількість дітей, загиблих внаслідок повномасштабного російського вторгнення, зросла до 213.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора вранці 24 квітня.

«Більше ніж 602 дитини постраждали в Україні за два місяці повномасштабної збройної агресії Росії. За офіційними даними, станом на ранок 24 квітня 2022 року 213 дітей загинуло та понад 389 поранено», – йдеться в даних ОГП.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 122, Київській – 114, Харківській – 91, Чернігівській – 66, Херсонській – 44, Миколаївській – 43, Луганській – 37, Запорізькій – 27, Сумській – 17, у місті Києві – 16, Житомирській – 15.

Напередодні стало відомо, зокрема, про смерть двох дівчат внаслідок обстрілу російськими військами Маріуполя. А 22 квітня через обстріл села Кам’янське на Запоріжжі загинув 17-річний підліток.

«22 квітня під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території Бучанського району Київської області окупантами, виявлено тіло 16-річного підлітка із осколковими пораненнями. 23 квітня біля села Новокиївка Снігурівського р-ну Миколаївської області 9-річний хлопчик та 17-річна дівчина отримали мінно-вибухові травми та осколкові поранення, внаслідок детонації міни», – повідомляє Офіс генпрокурора.

Прокуратура вказує на те, що дані не остаточні, наразі правоохоронці встановлюють їх у місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Нагадаємо, вдень 22 квітня російські війська завдали ракетного удару по Одесі. Одна з ракет влучила у багатоповерхівку у Київському районі Одеси. За словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, не вижила ціла сім'я – Явкіна Людмила, її дочка Явкіна Валерія та тримісячна онука Кіра.

Також стало відомо, що у Маріуполі, який російські війська тримають в облозі з 1 березня, загинули дві маленькі артистки театру "Концепція".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram